Bővült a program a Klikk Out Midsummer Party-n!

A nem épp kedvező időjárás miatt a „kispinteki” lazulás elmaradt csütörtökön, pénteken délután kettőtől azonban a tornaljai kettős, Gustawson és Mowonic bemutatkozik a Klikk Out Midsummer Party-n.

Kapcsolódó anyagok:

Kispinteken tornaljai DJ-k a szerdahelyi strandon!

Klikk Out Midsummer Party – A Coronita elit alakulata Dunaszerdahelyen!

Előbbivel készített miniinterjúnkat tegnap már közöltük, most pedig lássuk, mit válaszolt kérdéseinkre a másik DJ, Szászi Dani.

Mowonic


 

A múltkori gombaszögi táborban arra lettem figyelmes, hogy a kedvenc zenéim szólnak ismeretlen zenékkel vegyítve, a színpadhoz érve pedig láttam, hogy Dani, azaz Mowonic zenél. Mesélnél kérlek röviden a DJ-karriered történetéről?

Tisztán emlékszem… egy szép nyári este történt a tornaljai strandon, amikor is az egyik helyen Gustawson zenélt egész éjjel. Egyik pillanatban el kellett ugrania egy pár perces műveletre, hogy helyet csináljon a sörnek. Mivel épp ott álltam mellette, tartott nekem egy teljes másfél perces gyorstalpalót és bumm, így készült a…

Történt ez két éve, de valójában a Moody eseményeken azelőtt is az első sorból volt lehetőségem figyelgetni, mi is zajlik a DJ-pult mögött. Ez azóta is így van és Gustawson, valamint Denes Toth személyében nagyon jó mentorokra leltem

Már nagyon régóta együttműködünk, de az esetek 90%-ában úgy szerepeltél az elektronikus zenei rendezvényeken mint VJ. A DJ-zést a vetítés mellett csinálod vagy váltottál arról erre?

Úgy gondolom, egyelőre nem annyira sűrű a helyzet, hogy választanom kellene, de tény, hogy az utóbbi időben nagyobb szerepet kapnak a fülek és időm legnagyobb részét per pillanat a zenébe fektetem. Egy ideje már érlelődött bennem ez a dolog.

Mowonic első kiadott zenéje:

Te saját produkcióba is kezdtél, nagy meglepetésemre találtam a múltkor egy kiadott zenét tőled, ami stúdió minőségben szól és a dallama is fülbemászó. Mióta foglalkozol zeneszerkesztéssel, fogod ezt még folytatni?

Nagyon örülök annak, ahogy ez az utóbbi években formálódott, és most erről beszélhetünk. Kb. 4 éve foglalkozom elektronikus zene szerzésével, de maga a zene már gyerekkortól jelen volt az életemben. Zeneiskolába jártam, zongoráztam, kórusban énekeltem, jöttek koncertek, fellépések és ami ezzel jár.

Ez és természetesen az elektronikus zene iránti vonzalmam mind nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy előbb-utóbb ki akarjam adni magamból a saját melódiáim, vagy hogy ilyen módon reprodukáljak egy-egy hangulatot, amit a zenéim árasztanak majd.

Ebben az évben ez most lendületet is kapott: a Seta Labelnek köszönhetően. Hatalmas, pozitív élményként éltem meg, hogy eljutott az utam egy olyan kilométerkőhöz, hogy hivatalos megjelenésem van. Most motiváltabb vagyok, mint valaha. Nem akartam, hogy ez csak egyszeri alkalom legyen. “Van ott még, ahonnan ez jött”, szokták mondani, és már készülőben van az új szerzemény.

Ami biztosan szólni fog csütörtökön:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább