„Én valóban élek, valóban látok, és meghagyom Nektek a való világot!”

Udvarkoncerten jártunk Pereden (Vágsellyei járás), Noémóéknál. Tudnillik, ő peredi.

Kik ők?

A Noémo zenekar mögött egy fiatal peredi lány, Takács Noémi, illetve zenész barátai állnak. Nagyjából 2013-tól létezett, 2015-ben adta ki Bal-Jobb című lemezét, melyen zeneszerzőként és dalszövegíróként Hajós András is közreműködött (igen, az a Hajós), mígnem tavaly változott a szitu, és új felállásban folytatja a zenekar.

Idén azonban változott a szitu.

„A megújult Noémo egy 100%-ban laktózmentes levendula-pop formáció. A kifejezés értelmezését a hallgatóságra bízzuk!” – árulják el magukról a Facebook-oldalukon.

És roppant pontosan fogalmaznak. Íródnak az új, finom és zamatos dalok, melyekből hallhattunk néhányat.

Az új (magyarországi) tagokkal, (dob: Szabó Dániel Ferenc; gitár: ifj. Tóth István; basszusgitár: Szeifert Bálint) felálló Noémo zenekar baráti együttesével, az ugyancsak méltán menő Mörkkel ugyanis egy zsenge nyári koncertet pattintott családtagoknak, barátoknak, közeli ismerősöknek. Mi meg vagyunk olyan szerencsések és boldogok, hogy ezek közt szerepelünk. 🙂

Noémi az elején megmasszíroztatta közönségét, majd mindenki bemutatkozott egy olyasvalakinek, akit azelőtt nem ismert, mi Renivel történetesen a Mörk énekesének, Zentai Márknak és a mellette ülő lánynak, aki éppenséggel szintén Reni, és a zenekar billentyűsének párja. Helyezkedés részünkről: pipa.

Na, aztán indult a matiné, a Kicsi kiflivel:

Következett néhány kiváló új produktum, mint például a Fancy Car, a Slow Dive (ha jól értettem) vagy A dolgozó ember mantrája, és én voltam olyan bamba, hogy ezeket nem rögzítettem, a banda azonban segített rajtam, mert volt fent belőlük egy-egy részlet az Instájukon:

Visszatérve a pazar felvételeimhez, csináltam egyet arról a dalról, melyről Noémi a felkonf közben elmondta, hogy Joni Mitchell egyik szerzeményének magyarosított feldolgozása.

Íme:

Majd jött még a nagy kedvenc, a Bal-Jobb, mely során annak rendje s módja szerint közönségénekeltetés is volt, én is toltam ki a szavakat a repedt hangommal, öröm és bódottág.

Noémié szebb, figyi:

Sajna a Mörk koncertje előtt eleredt az eső, nekünk pedig egyéb teljesítendő feladataink okán le kellett lépnünk, de ami késik, nem múlik. Mindenesetre köszönjük a meghívást, élmény volt, pláne, hogy majszolhattunk a koncerthez finom réteseket!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább