Nemeshodosi Nagy Lakoma: 10 dolog, amiről tudnod kell!

A Nemeshodosi Nagy Lakoma bűvös, hetedik évadához érkezett, és mint minden évben, most is bűnös élvezetekre csábít. Legyen szó a bendőnkről vagy az érzékszerveinkről, a hodosiak azt szakértelemmel masszírozzák majd augusztus 11-én és 12-én. A tavalyi után második alkalommal kétnapos rendezvénysorozat oly sok elemből épül fel, hogy jobb darabokra szedni, mint egy csirkecombot, mielőtt nekifogunk. Lássunk is hozzá, mert mindjárt itt van!

„Asszonynép és férfinép, ifjak, vének s a többi apraja-nagyja, figyelem!”

Hodos

A hodosiak egy barátságos, vendégszerető és összetartó társaság, akik ügyelnek arra, hogy mások is jól érezzék magukat náluk.

A falu apraja-nagyja egy közösségként fog össze, hogy egymással, egymásért legyen, nem mellesleg megmutassák az ide látogatóknak, kik is ők, hogy a vendégek a település, a régió, sőt, helyenként az ország határain is túlra hazatérve kürtöljék azt szerteszéjjel.

Felvidék Szépe

A szépségverseny és a nagy lakoma szervezői összefogtak, hogy a Tündérkert és a Felvidék szemkápráztató leányai újabb rétegekkel sűrítsék a már egyébként is gazdag cselekményt.

A szépségverseny döntőjére a lakoma első napján, augusztus 11-én este (20.30) kerül sor. Erre a napra 9 euróért váltható belépő, míg szombatra 3 euróért.

Lakoma

Pénteken délután négytől, majd szombat reggeltől a Betyártanyán, valamint további udvarokban várják a vendégeket ízletesebbnél ízletesebb falatokkal, disznótoros étkekkel, marhából, szárnyasból, halból és még sorolhatnánk, mennyi összetevőből készült ínyencségekkel.

Íme, néhány konkrétum: mangalicatepertő, libazsíros pirítós libamájjal, csülkös, kolbászos lecsó, májas hurka, cigánypecsenye, vese-velő, babgulyás, csülök- és kakaspörkölt, szarvas- és vaddisznógulyás, halászlé vagy harcsapaprikás.

Muzsika

A Nemeshodosi Nagy Lakoma mindkét napján nagy hangsúlyt kap a zene. Az első napon, pénteken már délután öt órától zeneszóval csiklandozzák a látogatókat, tánccsoportok, néptáncegyüttesek, helyi és a régióban ismert énekesek mutatják meg tehetségüket a színpadon, este, a Felvidék Szépe döntője után pedig a műsorvezető, Kasza Tibi ad koncertet, majd Dj Dora veszi kezelésbe az éjfél után is bulizni vágyókat.

Szombaton ennél is sűrűbb program előtt áll a nagyérdemű. Gyerekprogramok, kézműves foglalko­zások, régi mesterségek bemutatása, állatsimogató és gyerekmedence is szerepelnek a Kakadémia gyerekzóna felhozatalában, míg a nagyszínpadon ez idő alatt délután Kale Lulugyi (16.15), illetve az A-Lista (17.15) ad koncertet, kora este (18.20) érkezik két legenda, Korda György és Balázs Klári, utánuk (19.05) a Romungro, majd a Palmetta zenekar (20.15).

Az eset egyik legfőbb sztárvendége a magyarországi Bohemian Betyars (22.00), a másik pedig a szlovákiai Kmeťoband (23.50). Éjjel egytől kifulladásig aztán a Hollósi Banddel mulathatunk.

Tombola

„Csak a szerencse dóga, hogy kinek lesz a Lakomán új autója
Ezügybű mindenkit csak arra bátoríttok,
hogy vegyen tombolát és mondjon egy miatyánkot.”

Régiségvásár

Aki szeretne megválni régi dolgaitól, melyek már csak a padláson, pincében, pajtában vagy garázsban fogják a port, szombaton elhozhatja a Lakoma bolhapiacára, ahol nemcsak „bolhákat”, de hasznosabb háziállatokat is értékesíthetnek.

Főzőverseny

A főzőverseny győztese 500 eurós vásárlási utalványt kap a COOP Jednotától.

Ugyancsak szombaton kerül sor a főzőversenyre, melyre az érdeklődők előre bejelentkezhetnek.

Egy facebookos szavazás során a válaszadók a marhahúsból elkészítendő pincepörköltre szavaztak, melyet a verseny résztvevői a lakomán majd csuszával tálalnak a zsűrinek és a nagyérdeműnek.

Aki nem lesz rest vagy lusta, leporolhatja üstjét, és uzsgyi! Jelentkezni lehet augusztus 8-ig a 0917 175 910-es számon Fitos Máriánál.

„A három döntőbíránk, mind profi, nincsen mese, itt lesz a Kató néni, a Nagy Korni, meg a Mecse.”

Sport

Futóversenyt és focitornát is rendeznek a Nemeshodosi Nagy Lakoma második napján, így aki szeretné némileg ellensúlyozni az önfeledt lakmározást, vagy csak szimplán csípi a futást, illetőleg a focit, annak itt az alkalom. Szaladjon!

Kártyás fizetőrendszer

A Nemeshodosi Nagy Lakoma, illetve a Klikk Out Events egyéb rendezvényeinek vendégei az utóbbi években már megtapasztalhatták, hogy nem kell kutatniuk az aprót, a visszajárót a tárcában, hanem a Klikk Out Events fizetőkártyával gyorsíthatják meg a sorban állást az egyes standoknál.

A kártya 2 euró letét ellenében a helyszínen váltható ki, és feltölthető tetszőleges összeggel. Amennyiben nem használja fel a teljes összeget, távozáskor visszakapja a maradékot. (A kártyán maradó összeg később nem használható fel.)

A kártyát (összeg nélkül) megtarthatja a következő rendezvényekre, de le is adhatja, ez esetben visszakapja az elején ott hagyott letétet is.

Lakoma-buszjárat

A dunaszerdahelyiek szombaton otthon hagyhatják autóikat, ugyanis délután 13 órától éjfélig ingyenes buszjárat szállítja az embereket Dunaszerdahelyről a Nemeshodosi Nagy Lakoma helyszínére, illetve onnan vissza a városba.

Megállói a következők: sikabonyi Coop Jednota, Nagyabonyi úti SAD-buszmegálló, Legendary, Jilemnický utcai Coop Jednota, Kaufland, Néró bár.

[td_smart_list_end]


 

Ha ennél is többre kíváncsi, látogasson el a Nemeshodosi Nagy Lakoma weboldalára vagy Facebook-oldalára.

 „Szóljatok a sógornak meg a kománok, itt az ideje a lakománok!”

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább