PROGRAMOK: Dunaszerdahelyen, Somorján és Komáromban várnak a zenés események!

Ahogy belépünk a szeptemberi hónapba, törvényszerűen köszönt ránk az igazi őszi időjárás. Viszont mindannyian tudjuk, hogy az első őszi hónap a legszebb. Egy lenge dzsekiben simán kibírható egy-egy vásár, vagy szabadtéri koncert. Kiválasztottam pár zenés eseményt, ahova megéri ellátogatni!

Csütörtök:


Nevio Passaro Koncert, Komárom

A hétvége akár már ma is kezdődhet, mégpedig a menő német-olasz popzenész, Nevio Passaro jótékonysági koncertjével, ami ma este 18:30 kor kezdődik Komáromban, a Matica Slovenská székházában. A Nordsüdlich turné keretén belül az est vendégei Valeria Frattini Olaszországból és Rudolf Čeku Čerňanský. Belépő helyett becsületkassza vár.

Péntek:


Estendøn koncert, Komárom

Pénteken kezdődik Komáromban, az Európa-udvarban a 7. Kút Feszt, melynek első napján fellép a farnadi Estendøn (ejtsd Esztendőn) zenekar. A banda zenéjét az énekes lány, Saróka Lili csodás hangja mellett a fel-felbukkanó különböző zenei hagyományok, a népi motívumok, a funk hangulata és a rockos riffek jellemzik leginkább. Esemény itt.

///

Felhang Fesztivál, Somorja

Szintén pénteken kezdődik a Felhang Fesztivál, mely már harmadik alkalommal kerül megrendezésre Somorján. A program mindkét nap este 19:00 órakor kezdődik, pénteken Juraj Turtev, Michael Smetanka, valamint a brit Michael Ormiston, szombaton pedig a szintén brit Rami Shaafi, az osztrák és német koprodukció, Anna Maria Hefele és Jan Henning, majd a magyar Vass Lajos Kamarakórus koncertjei lesznek hallhatóak és láthatóak az egykori zsinagóga épületében található At Home Gallery-ben. A műsorvezető és házigazda a Csallóköz egyik legnevesebb zenésze, Németh Imre lesz.

///

NowEmber koncert, Pub Zerda, Dunaszerdahely

Mint tudjuk, a dunaszerdahelyi Pub Zerda nem kevés zenés eseménynek ad otthont fennállása óta. A stílus nagyon vegyes, így mindenki kedve, stílusa szerint válogathat.

A nagymegyeri NowEmber egy egyszerű, mindenféle elektronikától független, akusztikus zenekar, mely ismert rockzenéket ad elő saját feldolgozásban, angol nyelven.

A koncert 21:30-kor kezdődik. Az eseményt itt találod.

Szombat


Groove Train koncert, Gaia Fest, Dunaszerdahely

Hölgyeim és uraim, nem akármilyen esemény közeleg szombaton Dunaszerdahelyen. Csallóköz összetartó, a szebb és tisztább jövőben hívő csoportja, az I Love Eco rendezi meg első ízben a Gaia Fest-et a Csemadok székházában.

Az egész délutános beszélgetések a szemétről, a hulladékmentes jövőről szólnak majd, azt követően a filmvetítések után pedig a zenei blokkban a Groove Train funkegyüttes ad koncertet, majd (nekem is nagy meglepetésemre) a Csallóköz büszkesége, a triatlonos vasember, DJ, Luc X elektronikus zenei szettje hallható.

Az eseményt itt találod.


Kellemes hétvégét mindenkinek!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább