Bőrápolás az ősz közeledtével

Az évszakok váltakozása nem csupán a természet változásaiban mutatkozik meg. Kihatással van ránk, emberekre is: a kedélyállapotunkra és testünkre. A hőmérsékletváltozás továbbá bőrünket is érinti. Az ősz közeledtével, ahogy a napsugarak egyre kevésbé melegítenek, s előtérbe kerül a szeles, hűvös időjárás, fokozottan oda kell figyelnünk bőrünk ápolására, hiszen mindez megviseli azt. Arról, hogyan is ápoljuk ilyenkor bőrünket, a kozmetikusomat kérdeztem, aki ellátott néhány jó tanáccsal.

  • Bár hidratálásra az év minden évszakában szükség van, a hűvösebb, szeles időjárás beköszöntével még nagyobb figyelmet kell fordítanunk rá. A bőrszárazság elkerülése érdekében rendszeresen használjunk tápláló, hidratáló krémet! Előkerülhetnek a kicsit zsírosabb darabok, hiszen nagyobb védelemre van szükségünk. A krém kiválasztásakor vegyük figyelembe bőrtípusunkat, s annak megfelelően válasszunk. A száraz bőr zsíros termékeket igényel, azonban, ha alapvetően zsírosabb bőrrel rendelkezik valaki, akkor a könnyebb összetételűek ajánlatosak.
Fotók: Pixabay
  • A hidratálás nem csak a különféle krémek használatát jelenti. Nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot vigyünk szervezetünkbe. E nélkül hiába a drága, jó minőségű kozmetikai termékek használata.
  • Ősszel eljön az ideje a bőrradírozásnak. Bizonyára mindannyian csalódottak vagyunk, amikor az oly nehezen elért barnaságunk újra halványulni kezd.

A radírozással azonban eltüntethetjük az elhalt bőrsejteket, felfrissítve ezzel bőrünket.

 

  • Nem szabad megfeledkezünk a kellő mennyiségű vitaminról sem. Használjunk vitaminokat tartalmazó kozmetikai termékeket, valamint ügyeljünk táplálkozásunkra: fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!
  • Minél hidegebb van, annál melegebb vízzel szeretünk zuhanyozni. Azonban nem árt mellőzni a forró vizet, mivel az szárítja bőrünket. Használjunk inkább kellemesen meleg vizet!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább