Trónok harca a gyerek mellett? Mutatom, hogyan!

Sorozatmániás vagyok, be kell vallanom. Lassan a függőség határait súrolom, ezt tudom is. Itthon is jó párszor megkapom. Az új filmekért moziba járok, ami remek lehetőség arra, hogy a gyereket a nagyszülőknek odaadva, randi címén megnézhessük Apával az imádott Marvel-hőseim legújabb kalandjait, vagy épp egy elvontabb alkotást valami kicsi művészmoziban.

Tapad a szemem a vászonra, ha elindul a vetítés, irtóra szeretem kommentálni a történteket – amiért engem a többiek már nem annyira szeretnek –, hangosan felkacagni, nedvesre sírni a felsőm, szóval teljesen átadni magam.

De itthon mit tehet az ember lánya, ha kell egy kis kikapcs? 

Főleg, ha ugye imádja a sorozatokat, és nem akar kiesni az eseményekből, a varázslatos hangulatból, igényli a napi dózist, hiányoznak a szereplők, az ő izgalmas karakterfejlődéseik és persze a megunhatatlan történeteik.

A kétéves BB viszont 24 órában itt csipog. Háttérzajnak sok, elterelni a figyelmét még 5 percig sem sikerül, nemhogy 45-ig. S ha ráadásul még tarjuk is magunkat a nemes elveinkhez, miszerint

  • nincs itthon tévénk és nem is lesz,
  • vele is minél kevesebbet kütyüzünk,
  • szeretjük a képes könyveket és sokat mondókázunk, éneklünk neki a tévés mesék helyett,

akkor már anya se legyen ennyire rácuppanva a képernyőre. Nem igaz?

Ez kicsit akkor is ambivalens. De ha már kell egy öt perc, kell az az idő, amikor anyának is fel kell töltődnie, akkor ő nem újságot olvas, nem manikűröztet, nem is passziánszozik, hanem megnéz egy epizódot a számára épp sláger sorozatból.

A kivitelezéshez viszont kell a szerencse is, és némi segítség is.

Íme 3 tipp, hogy kedvedre filmezhess vagy sorozatozz otthon Te is!

 

Passzold le!

Ez a legelső és leghatékonyabb megoldás. Mondd, hogy kell egy kis kikapcs, és amúgy is sok a dolgod otthon, mert a gyerek miatt el vagy maradva a házimunkával. Tedd hozzá, hogy apa sincs otthon, így egyedül vagy mindenre és próbálod behozni magad.

Az alvásidő arany!

Bizony, ezek a percek, órák, mialatt a gyerek nyugodtan szunyókál, aranyat érnek. Ülj le nyugodtan a gép elé, válaszold meg a leveleidet, majd indítsd el a filmet, amire már úgy készültél. Közben nyugtatgasd a lelkiismeretedet, hogy amíg alszik, úgysem fogsz a konyhában csörömpölni, a vasalódeszkával nyikorogni vagy a bútorokat húzogatni és a felmosóval kopogni. Csak tedd fel a lábad, és nyomj egyet a playre!

Az Apa-idő neked lyukas óra!

Küldd le őket a játszóra, hogy kettesben lehessenek, de a lehető legtávolabbira, hisz úgy az izgalmas. Hivatkozz az Apa-időre, mert az tényleg fontos. Tégy be egy kis vizet és nasit a pelusok mellé, hogy a hasuk se húzza haza őket. Szinte garantált, hogy még ismerősökkel is találkoznak majd és mindenképp megemlítendő, hogy minden játszóteres anyuka szereti az egyedül érkező apukákat, így biztosan nem marad beszélgetőpartner híján. A többi gyerek szórakoztatásáról nem is beszélve.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább