Adni, adni és adni! De mégis hogyan?

Mást sem szeretnénk a gyermekünk számára, mint megadni neki azt a testi-lelki táplálékot, amit elengedhetetlennek tartunk.

A mai napon egy új könyvesbolt megnyitója után, ami kifejezetten gyermekkönyvekre szakosodott, egy újabb szuper gyerekdalos koncertet végighallgatva, és egy karneválózókat kísérő utcai rezesbandára családostul ugrálva

elgondolkodom, hogy mi van azokkal a szülőkkel, akik ezt a táplálékot, bármennyire is szeretnék, mégsem adhatják meg. 

 

Messze vannak a rendezvények és tömegközlekedéssel sem elérhetőek, ha pedig az út nem gond, akkor vagy drága a belépő vagy annyian jönnek, hogy a kedvünk is elmegy az egésztől. De van remény! Egyre több színes gyermeksarok várja az apróbbakat is a városokban.

A koncepció pedig egy új, családközpontúbb szemléleten alapul. Így egyre több a speciális program a kicsiknek is, nem csak a nagyobbaknak, és egyre több az elkötelezett szakember is, akik azon dolgoznak, hogy az oly sokszor ambivalens gyermeklétet jobbá és jobbá tegyék.

A legnagyobb boldogság olyat adni, amire vágytunk volna, de a szerény családi körülményeink miatt sajnos nem kaphattuk meg.

 

Tégy így Te is és nem maradsz le az újdonságokról!

Mindig értesülj a körülötted lévő eseményekről!

Fontos a megfelelő korosztály és a hasonló érdeklődési kör. Adj esélyt magatoknak, és ha körülményes is az eljutás, próbáljatok meg kimozdulni és átadni magatokat az élménynek.

Induljatok el és nézzetek körül!

Ha nincs körülötted megfelelő program, akkor induljatok el valamerre és nézzetek körül!

Sok élmény éppen azért maradandó, mert spontán szerveződött, egy spontán ötlettől vezérelve. Ehhez csak az szükséges, hogy mindig maradj rugalmas, és engedd el az előítéleteidet.

Szervezz Te is programokat!

Kezdeményezz, és hívd meg az ismerős szülőket, akiknek hasonló korú gyermekük van. Lehet egy menő házibuli is, de ha bevállalósabbak vagytok, akkor irány egy hétvégi ház, és az eszeveszett gyerekparty.


3+1 Fizess elő a kedvenc újságjaitokra!

Nem baj, ha nem helyi, ma már a legtöbb magazin könnyen beszerezhető, vagy akár online is elérhető. Ne sajnáld magatoktól az új infókat!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább