Prágai gasztrokorzó

Bármerre is megyünk a nagyvilágban, az étkezés mindenhol felvetődik. Sokan megoldják a szálláshelyükön, de jó páran kíváncsiak vagyunk a meglátogatott város, jelen esetben Prága gasztronómiai lehetőségeire. Így hát hadd mutassam be az általam meglátogatott éttermeket, hátha segíthetlek bármelyikőtöket a választásban, ha épp erre a vidékre fúj titeket a szél…

A cikk megjelent a Klikk Out 2017/9. számában.

Amennyiben azt gondolod, hogy Prága csak a knédliről és a „szvícskováról” szól, akkor óriásit tévedsz! Egy éjjel-nappal nyüzsgő, hatalmas multikulturális város, ahol jelen van szinte a világ összes konyhája. Indiai, pakisztáni, maláj, thai, török, kóser konyha, és még jó sokáig sorolhatnám mindazon nemzetek séfjeit, akik napi szinten azon fáradoznak, hogy a turistáknak, vagy akár a hazai vendégseregnek minél ízletesebb fogásokat mérjenek.

Az U Fleku söröző mély benyomást keltett bennem, így részletesebben a Vendéglőlesben is olvashattok róla. De hadd lássuk a többi medvét…!

Kitchen Ramen Bar (japán)

(Cím: 29. řijna 8)

Nem messze a Vencel tértől található ez a javarészt japán levesekre (miso, ramen), továbbá az udon, calpis, yokisoba, gyoza és egyéb japán ételekre szakosodott étterem, amelyben az általunk fogyasztott levesek kapcsán semmi okunk sem lehetett panaszra. Nagyon kiadósak, gazdag ízvilággal, remekül készítették el őket. Árviszonylatban is teljesen elfogadható volt az étterem.

Noi – The Art of Taste (thai)

(Malá strana 1)

A legnagyobb kedvenceim között mindenképpen a thai konyha viszi a prímet! Állandóan friss alapanyagok felhasználásával készített fogások, amelyek közül szintén a levesek járnak elöl nálam. A Noi étteremben egy teljes kétszemélyes menüre esett a választásunk, amely az előételektől kezdve a desszertig végigvezetett a thai konyha hullámvasútján. Grillezett csirkemell nyárson, tavaszi tekercs, garnélarák chilis mártással, Tom Yam Kai, Pad Thai Koong, Khai Phad Ma Maung Himmapan és még jó pár fogás, amelyeket a legnagyobb erőfeszítéseink árán sem tudtunk elfogyasztani. A hely autentikus thai jellegű belvilága, akárcsak az ételek minősége, lenyűgöző. A kétszemélyes thai lakoma 40 €-ba került.

U Pinkasu (cseh)

(Jungmannovo nám. 15)

Ez a háromemeletes söröző a hagyományos cseh konyha remekeit kínálja, amelyeket több tematikus teremben lehet elfogyasztani. A korabeli receptek alapján elkészített ételeknek, illetve a pincétől a tetőtér legbelső zugáig remekül és színvonalasan kialakított vendéglőnek köszönhetően a látogató szinte érezheti a múlt szellemeit, olyan „stammgastok” képében, mint Jungmann, Masaryk vagy Werich.

Az ételek ízvilága kifogástalan, a sör, a különleges Pilseni Prazdroj pedig patakokban folyik a sörcsapokból. A ház ételkülönlegessége egy hatalmas bécsiszelet, amely szinte az egész tányér felületét elfoglalja. Több mint 30 dkg és mindössze 10 €-ért kínálják. Harapjatok egy jó nagyot belőle, és kortyoljatok egyet a különleges pilseniből, ha erre jártok… 🙂


Prága a szórakozás és a gasztronómiai sokszínűség fellegvára. A kultúra kimeríthetetlen zsákja, amely annyira mély, akár a tenger. Tömérdek festőművész alkotásait csodálhatjuk meg, amelyek közül kiemelném a Reon Argondian műveiből alkotott Varázslatos barlang (Magická jeskyně) c. állandó kiállítást. Vagy egy olyan kis hangulatos pincécskét, mint a Jazz Republic, ahol hatalmas jazzkoncertek várnak, akár mindennap más, kellemes hőmérsékletű borocskával társítva… Felülmúlhatatlan!

Prága, én így szeretlek!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább