Légy több!

Ha figyelitek a közösségi felületeket, hamar rájöhettek, mennyire uniformizáltnak tűnnek a nők napjainkban. A szókincs, a fejlett gondolkodásmód és az eredetiség háttérbe szorult a vonzó külső jegyekkel szemben – miközben lassan elmosódnak a személyiségek közti különbségek. Mintha a csajok futószalagon gyártott termékekké váltak volna, akik elengedték a játékos, kreatív énjüket.

A cikk megjelent a Klikk Out 2017/10. számában.

Az rendben, hogy a divat mindig változik – de hová tűnt az önazonosság?

Minden kornak megvannak a saját szépségideáljai. Az ókorban a kerekded formák számítottak esztétikusnak, míg a törékeny alkat népszerűvé válása a 21. század sajátossága. A szorongás és az evészavarok kialakulása az új trend számlájára is írható, mivel a fiatal lányok azokra a plakátlányokra próbálnak hasonlítani, akik vagy éheztetik magukat, vagy zsebkendőt, vattát esznek azért, hogy vékonyak maradjanak.

Pedig mennyivel többek vagyunk annál, mint amennyit kifelé mutatunk!

 

Azokhoz a lányokhoz, hölgyekhez szeretnék szólni ezzel az írással, akik nem szeretnének beállni az „Insta-modellek“ sorába. Titeket fojtogat a külsőségek kultúrája, s időnként azért mardos a lelkiismeret-furdalás, mert egy elgondolkodtató könyvet vagy előadást részesítetek előnyben, az örökös szépítkezéssel szemben. Nincs veletek semmi baj, örülök, hogy (még) vagytok!

Ha éppen az önmegismerés és a személyiségformálás útját járod, talán hasznodra lesz néhány ötlet, amelyek segítségével közelebb kerülhetsz ahhoz, aki valójában vagy.

Ismerd fel és dicsérd meg, ami tetszik!

Csodálkozz rá, merülj bele a szépségbe, még ha csak pillanatokra is! Ne rohanj tovább szótlanul!

Ha észreveszed, hogy valaki csinos, ne tekints rá irigykedve, inkább dicsérd meg – szívből, egyszerű szavakkal!

Tanulj meg örülni más szépségének, kisugárzásának – ha az örömöd őszinte, te is legalább ennyit kapsz vissza belőle.


Ne hasonlítsd össze magad másokkal!

Rengeteg impulzus ér naponta, akár a neten keresztül is – néha több is, mint amire kíváncsi lennél. Ne érezz keserűséget és alacsonyabbrendűséget a kockás hasak és tökéletes sminkek láttán! Egy fotó alapján nem ismered máris mások életét, körülményeit, kapcsolatainak minőségét – fölösleges tehát felszínesen ítélkezned.

Ha úgy érzed, hogy fojtogat az online környezet világa, töröld a profilodat – így csomó időd marad valami másra.


Nyiss a világra!

Egy érdekes utazás, könyv vagy találkozás által különböző kultúrákat, gondolkodásmódokat ismerhetsz meg – ezek is hozzájárulnak a saját identitásod kialakításához.

Más nemzetek tükrében nézve a mi nyelvünk, szokásaink, hagyományaink egészen más színben tűnnek fel – üdítő felismerni az eltérőségből fakadó szépséget.


Találd meg a szenvedélyedet!

A szabadidőd értékes kihasználása során olyan tulajdonságaidat fedezheted fel, amelyek eddig rejtve voltak előtted.

Lehet, hogy a kreativitásod a konyhaművészetben mutatkozik meg, vagy kitartóvá, szívóssá válsz, ha sportolni kezdesz.

Ha felismered azt a területet, ahol a benned rejlő erőforrásokat megmutathatod, sikerélményekre teszel szert – így pedig eljuthatsz az önmagaddal való elégedettség nyugalmához is.


Légy önmagad!

Megismételhetetlen és egyedülálló vagy – ezért nem kell magadra erőltetni semmi olyat, amivel nem tudsz azonosulni.

Vannak emberek, akik egész életükben másoknak akarnak megfelelni, háttérbe szorítva saját igényeiket. Általában ezek az emberek azok, akik az életük őszén jutnak el a felismeréshez, hogy végig valaki más életét élték, mert mindig azt lesték fél szemmel, hogy ki-mit szól a döntéseikhez.

Készülj fel rá, hogy egy-egy döntésed nem lesz népszerű, sőt emiatt konfrontálódsz majd másokkal – de ugyan ki akar olyan világban élni, ami csupa vállveregetésből áll?


Térj le a megszokott utadról!

Ha időről-időre kilépsz a „komfortzónádból” (hú, de divatos ez a szó manapság :-)), és olyasmiben veszel részt, ami tényleg távol áll tőled, óriási élményben lehet részed – találkozhatsz a valódi önmagaddal.

Figyelj, hogyan reagálsz ismeretlen helyzetekre, mik azok a tulajdonságaid, amelyek segítségedre vannak, mit mondanak a megérzéseid, mik a korlátaid, amiket magad elé emelsz.

Nézz szembe a félelmeiddel és ne torpanj meg a kezdeti nehézségek és a gyengeségeid láttán, mert az új tapasztalatok által bátorrá, talpraesetté válsz!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább