Csíkszeredai drukkerek Dunaszerdahelyen

Csíkszeredáról Dunaszerdahelyre készül a Lokálpatrioták szurkolói csapat a DAC–Slovan rangadóra. Vezetőjüket, Tamás Lászlót (Egér) kérdezte a dunaszerdahelyi.sk.

– Milyen csapat szurkolói és mióta ismerik egymást?

– A Lokálpatrioták szurkolói csoportot 2014-ben alapítottuk néhány társammal, akik azóta tagok, ám nem vesznek rész már a szervezésekben, így sajnos jómagam csinálok több mindent. Akkor alakultunk, amikor szeretett városunk, Csíkszereda focicsapata feljutott a harmadik ligába – akkoriban 15–20-an voltunk, akik minden mérkőzést „végigtomboltuk”. Létezésünk három éve alatt sikerült elérnünk, hogy ez a szám több mint háromszorosára nőtt – ők a törzstagok –, de a mérkőzéseken sokan csatlakoznak hozzánk.  Alapelvünk a kulturált szurkolás, igaz, nagyon nehéz tartani ezt a nálunk érezhető magyarellenesség miatt, amit talán nem kell külön kifejtenem – egy cipőben járunk, úgy hiszem. Ellentétben más táborokkal, mi kijárunk minden sporteseményre szurkolni, legyen az foci, hoki vagy teremfoci…

Azért is lett a nevünk Lokálpatrioták, mert szeretjük városunkat és büszkék vagyunk székelységünkre, magyarságunkra. Az FK Csíkszereda fociklub és a Sportklub Csíkszereda hokicsapat szurkolóiként e két csapat mérkőzéseiről soha nem hiányozunk.

 

Az interjú a dunaszerdahelyi.sk-n folytatódik.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább