Van valami jó műsor a tévében? Igen, On The Spot: Az ellenség gyermekei

Az On The Spot, Cseke Eszter és S. Takács András műsora, dokumentumfilmjei 2009-re datálódnak, akkor indult ez a csodálatos, emberi, fájdalmas, őszinte utazás.

Kép a forgatásról, S. Takács András, Dr. Edith Eger és Cseke Eszter, a pár a pszichológusnő otthonában élt. Kép forrása: mediaklikk.hu

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Lóránt András

A legújabb évadban felnőtt emberek a főszereplők, ők mesélnek gyerekkorukról. Gyerekek, akik valamiért nehéz körülmények között nőttek fel: haláltáborban veszítették el szüleiket, apjukat bebörtönözték, anyjukkal együtt kitelepítették őket szinte élhetetlen vidékre. Az ellenség gyermekei voltak és mégis életben maradtak, de a múltban szerzett lelki sérüléseket a mai napig cipelik, ki így, ki úgy.

Az első epizódban egy magyar származású, Kassán született pszichológusnő, Dr. Edith Eva Eger beszél Auschwitzról, Mengeléről, aki a haláltáborba érkezés napján halálba küldte a szüleit, majd este neki táncolnia kellett a Kék Duna keringőreEdith pedig lehunyta a szemét és azt képzelte, hogy a budapesti Opera színpadán keringőzik a zene ütemére.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább