Az élő könyv

A Ji King. Azért írok róla, mert annyian keresgéltek és keresgéltek, de válaszokat alig találtok. Ez a több ezer éves szent könyv pedig végtelen bölcsességével és mélyreható lényeglátásával biztosan segítségül szolgálhat. Lao-ce és Konfuciusz is jócskán merített belőle. Jung pedig néhány évtizeddel ezelőtt már itt, Európában is aktívan használta.

A Ji King olyan, mintha egy itt lévő Mesterrel, szellemi vezetővel beszélgetnénk.

 

A szent könyv él. Ahogy Müller Péter is írja Jóskönyvében, a régi mesterek tudták, hogy a nagy tudás szóbeli áthagyományozása a jövő számára megőrizhetetlen lesz. A mai emberek ugyanis már csak könyvekből ismerhetik meg a tudást. Élő Mester nem marad. De ha lesz is, akkor is csak nagyon kevés és ők is álcában élnek majd, s csupán kevesek előtt fedik fel magukat.

A Ji King 64 Jósjelet tartalmaz. Mind egy bizonyos élethelyzetet, hiányállapotot vagy beteljesedett életérzést ír le.

Elmagyarázza ezek jelentését és megoldást is kínál. Tanácsokkal szolgál. Olyanokkal, mint amiket a Mester mondana, akihez a régmúltban fordulnánk. Nem mondja meg, mit tegyünk, csupán felvázolja, hogy a jelenlegi helyzetünkben mi volna a legjobb lépésünk. Sugall, sejtet. Bíztat és támogat. Tanít.

Ritkán tanácsolja, hogy menj, indulj, lépj, dönts. Többször int nyugalomra, megértésre, türelemre.

 

Hogy működik? Leírom röviden az egyes lépéseket. De még mielőtt bármit elárulnék, el kell mondjam, hogy a régi kultúrákban a Jóskönyv megkérdezését nagyon mély és hosszadalmas szertartások előzték meg.

A Mester szava nem játék. Akár az életünk. Mi sem szeretjük, ha játszadoznak velünk, sem az érzéseinkkel.

 

Tehát a lépések:

(A pontos leírás Müller Péter: Jóskönyv című könyvében.)

Fogalmazd meg magadban a kérdést és írd le!

Ne hagyd, hogy az érzéseid eluralkodjanak rajtad! Csak nyugodtan, higgadtan. De ne is kíméld magad! Fogalmazd meg akkor is, ha fáj! Ez segít majd abban, hogy egyértelműbb válaszokat kapj. De nem kell félned, teljes bizalommal lehetsz a könyv iránt.

Vedd kezedbe az érméket és dobj!

Három darab pénzérmére lesz szükséged. Müller Péter pontosan leírja, hogy dobd ki a vonalakat. 6 dobás adja ki a jósjeled, aminek a leírását ugyancsak részletezi. Emellett ott vannak még a Gondolatok, Müller Péter saját benyomásai, amiket több évtizeden keresztül jegyzett fel, valamint a kidobott jósjel egyes vonásainak magyarázata, amelyek ugyancsak fontos tanácsokkal szolgálnak.

Keresd ki és értelmezd a jósjelet!

Olvasd el! Majd másnap még egyszer! Gondold át, érleld magadban! Ne ítélj elhamarkodottan! Egy válasz sokszor csak évek múltán válik majd számodra teljesen érthetővé, de az is gyakran előfordul, hogy már ma egyértelmű választ kapsz. Ha a kérdésed őszinte volt, kitárulkozó, tanácsot kérő – nem eldöntendő –, akkor a kidobott jel is sokkal érthetőbb.

[td_smart_list_end]

Egy kis cikk szól most erről, pár szó, nem sok. De tudnotok kell, hogy az évezredek alatt számos magyarázat, számos könyv jelent meg a Ji King-gel kapcsolatban.

Nem egyszerű elkezdeni, sem megkérdezni Őt, mert ösztönösen félünk a válaszoktól.

 

Ugyanis azok feltárják előttünk önvalónkat, s egy olyan útirányt mutathatnak, amivel változást kellene kicsikarni magunkból. Változtatni viszont nagyon nehéz. Nagyon nehéz.

E könyv adjon erőt Nektek a beismeréshez!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább