Programok: Zene Dunaszerdahelyen, Somorján, Komáromban, Győrben és Pozsonyban!

Ádvent második hétvégéje van. Sokan csak arra vágyunk, hogy a finom lokša után megihassunk némi puncsot, vagy forralt bort valamelyik karácsonyi vásárban. Aki ennél többre vágyik, meghallgatna egy esti koncertet, vagy szívesen bulizna hajnalig hangos zenére, annak találtam pár érdekes eseményt.

Még mielőtt az alábbi GIF-en látható lendülettel hagyod el a munkahelyed, less körül, hová érdemes menni!

PÉNTEK


Stay Tuned party / Dunaszerdahely

NFG klub 发布于 2017 年 11 月 20 日 周一

Angyal Zoli, alias Groove X kitartó munkájának eredménye az egyre minőségibb és látogatottabb elektronikus zenei esemény, melyet úgy ismerünk, Stay Tuned.

Ma este az NFG klubban a  magyarországi Truesounds csapat két tagja, Gregory S és Davko lép a színpadra. Gregory S neve ismerős lehet már, a csávó lepörgetett pár emlékezetes estet a klubban. A vizuál a mai bulihoz Szűcs Gábor alias Furrier dolga lesz.

Az eseményt itt találod.

///

Hangszerkiállítás / Győr

Ha fent vannak a téli gumik és megtekintenéd az egész hétvégén zajló hangszersimogató eseményt Győrben, a Rómer Házban, tedd meg ma!

Keddtől egészen szombatig teljesen ingyenesen látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a dob- és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba.

Mindemellett ingyenesen vehetsz részt a rendhagyó énekórákon, hangszeres és hangtechnikai kurzuson. 

Az eseményt itt találod.

///

IXEL nyitóbuli / Pozsony

Kérem szépen, ismét történelem íródik. Pozsonyban egy új klub nyílik ma este, melynek programfelelőse kedvenc kassai DJ-nk és barátunk, Tóth Dénes személyesen. Ez már csak azért is jó hír, mert a menő programok és a teltházas esték szinte garantáltak.

A nyitóbuli mindjárt egy ikonikus technopápa, Takaaki Itoh szettjével kezdődik.

Az eseményről minden infót itt találsz.

///

Ferenczi György és az 1-ső pesti Rackák / Komárom

Pénteken este Komáromban, a RÉV-ben ad koncertet Ferenczi György és az 1-ső pesti Rackák.

A rajongóoldaluk szerint a bemutatkozás így szól:

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll-forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock’n’roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

Az eseményről minden infót itt találsz.

///

Budapest Bár koncert / Diószeg

Nem mindennapi koncert lesz ma este Diószegen! Az Innovatech színpadán este hétkor megtekintheted Magyarország jelenleg legmenőbb kávéházi cigányzene-bandáját.

Egy kis emlék a Budapest Bárhoz: a nyáron alkalmam nyílt első (és talán utolsó) alkalommal játszani egy különleges lagziban. Mivel mindenki úgy ismer, hogy én azt a másik fajta zenét játszom, ezért már előre megijedtek tőlem, míg elő nem húztam a Budapest Bár kollekciómat, amivel abszolút átvarázsoltam az egész vacsorára való várakozást egy jókedvű családi bár hangulatra.

///

Európa Kiadó / Somorja

Pénteken este Somorján a Mozi klubban koncertezik az Európa Kiadó együttes. A hazai pop-rock történet egyik legmeghatározóbb zenekara, kik az idők során újra és újra úgy tudtak megújulni, hogy közben sosem váltak mainstream formációvá.

Egyéni stílusukat és működésük független szellemiségét fennállásuk óta következetesen megőrizve írják és adják elő dalaikat, amelyek közül ma már sok klasszikusnak számít.

Bár az Európa Kiadónak 1981-es megalakulása óta több olyan periódusa is volt, amikor különböző okokból felfüggesztette tevékenységét – ahogy Menyhárt Jenő fogalmaz – az együttes időnként „hibernálva volt”, most azonban nagyon is élő, olyannyira, hogy új és régi dalok egyaránt elhangzanak majd a fellépésen.

Kellemes hétvégét!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább