Egy picit karácsonykor is lehetsz környezettudatosabb!

Sokan úgy tekinthetnek a karácsonyra, mint ami a már amúgy is stresszes és tempós évüket csak megkoronázza egy további sebességi fokozattal.

Ilyenkor elképesztő mennyiségű hulladékot vásárol meg az ember, és ha nem is a helyenként kényszeredett ajándék maga a hulladék, akkor az, amibe csomagolják az értékesítői, majd aztán még egyszer-kétszer otthon mi magunk is.

Tehetünk egy szívességet már azzal is a környezetünknek, ha csomagolásra újrahasznosítunk otthon újságpapírt, vagy bármit, ami a célnak megfelel.

Adhatunk viszont ilyenkor életet is. Vagy legalábbis megtehetjük, hogy nem vesszük el!

 

A dunaszerdahelyi I Love ECO Facebook-csoport fiatal aktivistáitól származik az ötlet, hogy a kivágott és ezzel tulajdonképpen halott fa helyett vásároljunk cserepes fenyőt.

Ez egy olyan megoldás, amellyel egyrészt elkerüljük, hogy a jövőben egykor mindenképp a szemétdombra kerülő műfenyőt vegyünk igénybe, másrészt egy kissé eltolhatjuk a keresletet abba az irányba, hogy meghosszabbítsuk a karácsonnyal pusztulásra ítéltek életét. A példa remélhetőleg ragadós lesz, jövőre pedig másoknak is eszébe juthat!

„Ültessünk emléket karácsonyunknak” – szól a kezdeményezés jelmondata, ami annyit takar, hogy aki cserepes fenyőt vásárol, és azt az ünnepek után nem tudja saját udvarára, vagy netán a nagyihoz, körihez, szomszéd nénihez elültetni, annak az ecósok és a dunaszerdahelyi városi Municipal vállalat biztosítja a cserepes fenyő elszállítását és raktározását tavaszig, majd kiültetik azt a városba. Panelosoknak csodás megoldás lehet arra, hogy életben tartsanak több tucat, vagy akár több száz fenyőt a karácsony után.

Ha érdekel, jelentkezz!

E-mail: iloveecods@gmail.com

Tel.: 0903 239 954

Részletek a plakáton!

Van néhány tanácsuk is arra az esetre, ha már jóval karácsony előtt megvásárolod a cserepes fenyődet, majd karácsony után te magad ültetnéd ki. A lényege, hogy a behozatalkor és a karácsony után is szoktatni kell a fenyőt a lakás melegéhez, illetve a kinti hideghez.

Ha ebből trend lesz, akkor jól megszívhatjuk azt a friss levegőt, amit majd ezek a fáink termelnek ki magukból!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább