Black Friday és a VásárLÓ

Nem tudok szó nélkül elmenni a Black Friday (lehetne egyébként fekete péntek is) import „birka” ünnep mellett… Ki mit ünnepel? Mi az, ami miatt képesek az emberek már jópár órával a nyitás előtt a hiper-, maxi-, zombi- áruházláncok bejárata előtt sorakozni, sőt szinte átrohanni a felfelé húzódó rácsok alatt, és egyben majdnem összetaposni egymást csak azért, hogy az állítólagos leszázalékolás alkalmával megvegyenek olyan tárgyakat is, amelyekre lehet, hogy nincs is szükségük, ám megveszik, mert olcsóbb…

VásárLÓ!!! Még hitelt is képes vagy felvenni ahhoz, hogy a divatos cuccaid megvedd e csodálatos „birkavásáron”! Utánaszámoltál, mennyibe kerül, ha uzsorakamattal megspékelt részletre vásárolsz? Belegondoltál, ha csak egy napot is késel a részlettel, azonnal telefonhívásokal zaklatnak, és rejtett bírságokkal sújtanak? Abba, hogy mire lefizeted, már rég divatjamúlt cuccod lesz? VásárLÓ! Valahol mindegyikünk az!

A mai rendszer lovai vagyunk! A lovak, akik a vásárlással és a pazarlással hajtjuk a rendszer malmainak kerekét körbe-körbe…

 

Kedves „Sheeple” zombik! Sok esetben éjféltől indult a Fekete péntek! (azért sem írom angolul) Tömjétek meg a pénztárcátokat, élesítsétek meg a bankártyáitokat és roham! Itt az idő!

Vásárolj! Menj dolgozni! Kövesd a divatot! Engedelmeskedj! Nézz tévét, ahol majd megmondják, miről lehet véleményed! Mindenképen KÖLTEKEZZ, hiszen AKCIÓS! Viselkedj normálisan! (bár azt, ki tudja milyen…) Tűnj boldognak, még ha a nagykönyvben állandóan egy szelfi erejéig derül mosoly az arcodra, nagyon sok esetben még a szelfin is egyedül vagy! De! Ismételd utánam – BOLDOG VAGYOK!

Boldogság! Annyira dobálódzunk ezzel a szóval! Milyenek a valóban boldog emberek? Gazdagok? Szépek? Sikeresek? Élsportolók? Vagy akik szeretnek vásárolni?

Boldog ember szerintem az, aki semmiben nem szorul másra, ki szerény életstílusával nem reszket és vágyik a legújabb bóvliért.

 

Ki élményekben gazdag, ki mindennap meglátja az élet apró örömeit, és ki teljes szeretetben és harmóniában él a családjával, nem csak karácsonykor, hanem az év minden egyes pillanatában.

Pénz, mint drog! Hantáznak itt a drogokról! Fű, kokain vagy LSD stb… Mind tiltott! Viszont, ami a legtöbb nyomorúságot okozza a Földön, az a pénz, és teljesen legális! Sorolhatnám még a cigit és az alkoholt is, de minek? Miért az egyetlen élőlény a Földön az ember, aki, ha élni akar, fizetnie kell érte? Ugye, mennyire más érzés, ha biztonságban tudsz élni, ha megfelelő anyagi háttérrel rendelkezel…

De belegondoltál már abba, hogy üres zsebbel kéne boldogulnod akár csak egy napot is? Akár éhen is halhatnál vagy megfagyhatnál!

 

Soha nem látott reklámkampánnyal kezdődött a fekete péntek! Még a csapból is a fekete péntek folyt! Jómagam még kiflit sem vásároltam ezen a napon! Azt gondoljuk, ha 50%-os árengedménnyel vásároltuk valamit, akkor nagyon jól jártunk! De ha egy nap több mint kétmillióan választják ugyanazt az egyébként túlárazott terméket? Más a képlet, ugye?

A karácsony már szinte az ajtónkban kopog… Te mit vettél szeretteidnek fekete pénteken? Hidd el, jobban örülnének az együtt töltött időnek, az élményeknek, amelyek szintén pénzre cserélhetőek. Gondolod, a gyermeked a tabletre fog jobban emlékezni felnőttkorában, nem egy közös síkirándulásra, túrázásra? A tárgyak értéktelenné válnak, ám az emlék örök! Na kérem szépen, ennyit a fekete péntekhez, és a karácsony előtti bevásárlási lázhoz!

VásárLÓ! Vedd meg, mert olcsó!!!

John Lennon szavaival kívánnék mindenkinek nyugodalmas és békés ünnepeket…

„Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: „boldog”. Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet.”

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább