Változik a Facebook: a komment az új lájk

Mark Zuckerberg óriási változtatásokról számolt be, ami a jelenleg ismert Facebookot illeti. Újragondolták a hírfolyamot, vagyis azt a felületet, ami az utóbbi években a hatásvadász hírek, a fizetett reklámok és a kisállatos válogatásvideók végtelen folyamává változott.

Ezen a helyzeten már többször próbált változtatni a Facebook stábja, de minden alkalommal csak rosszabb lett a helyzet. A következő hetekben a hirdetéseket és a hatásvadász cikkeket felváltják majd az ismerősök, barátok, családtagok személyes bejegyzései, de azokból sem mind fog megjelenni.

Az új Facebookban az aktív tartalomra helyezik a hangsúlyt, vagyis nagyobb teret kapnak a vitaindítóra sikerült kommentek, az olvasmányos bejegyzések, az élő videók, és minden olyan tartalom, ami körül beszélgetés alakulhat ki.

 

Ez egy meglehetősen jó lépés annak felszámolására, hogy csak nyomjunk egy lájkot valaki posztjára, és görgessünk tovább, hiszen a kommunikáció ezen formája a legkevésbé sem biztató a jövőre nézve, éppen ezért az ilyen posztok a háttérbe szorulnak.

Természetesen ez a Facebooknak fog a legjobban fájni, de Zuckerberg szerint ezzel számolnak is, és a végeredményt nézik, vagyis azt, hogy a nap végén a Facebookon eltöltött idő értékesebb legyen a végeláthatatlan lájkolásnál és görgetésnél.

Adam Mosseri, a Facebook vezető termékmenedzsere szerint ez a lépés világméretű hisztit és felháborodást von majd maga után, hiszen a világ összes cége képviselteti magát az oldalon, és nem kevés zsebpénzt ölnek abba, hogy a reklámjaik sok millió emberhez eljussanak.

Drámai változást hozhat ez azoknak az oldalaknak, akik Coelho-idézetekkel hizlalták a követőiket nap-mint nap, és akár a végét is jelentheti azoknak a vállalkozásoknak, akik kizárólak erre a stratégiára építették fel a bizniszüket.

 

Zuckerberg szerint minden felmérésük és elemzésük azt mutatta, hogy az emberek akkor hajlandóak még több időt tölteni a Facebookon, ha minőségi beszélgetésbe bonyolódhatnak hasonló gondolkodású emberekkel. Ez nagyjából megegyezik a Facebook eredeti alapítóötletével.

Zuckerberg 2018-as fogadalma az volt, hogy megjavítja a Facebookot, és a most következő változás csak az első lépése a hosszútávú tervének.

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább