Magyar modellek a nagyvilágban

A címlapfotón: Mhalik Enikő

Ki kérdőjelezné meg azt, hogy a magyar lányok a legszebbek?!

Vannak azonban köztük olyan ritka szépségek, akik Magyarországról vagy a Felvidékről léptek a modellkedés rögös útjára, hogy ismertségre tegyenek szert.

Nevüket mára világszerte ismerik, öltözködési stílusukat milliók másolják.

Nézzük csak, kik azok a modellek, akik hazánk hírnevét öregbítik a divatszakmában!

Axente Vanessa

A mézszőke hajú Vanessa egy aprócska faluból, a magyarországi Nagylengyelből származik. Mindössze tizenhárom éves volt, amikor eldöntötte, hogy a modellkedést választja foglalkozásul.

Az Attractive Modell Agency-vel kötött szerződés és az ügynökével való első kapcsolatfelvétel után hamarosan a szingapúri Harper’s Bazaar és a magyar Glamour magazin címlapján láthatta viszont magát. Napjainkra olyan divatcégekkel dolgozik együtt, mint a Calvin Klein, a Prada vagy a Dior.

A most huszonkét éves, mosolygós lány vallja: a modellszakmának megvannak a maga buktatói és kísértései – ha azonban a célok és a határok ki vannak jelölve, nincs lehetetlen.

Mihalik Enikő

A békéscsabai származású modellt tizenöt évesen, egy bevásárlóközpontban fedezték fel. Enikőt osztálytársai mindig vékony testalkata miatt csúfolták – a szépségiparban azonban pont ez vált előnyére, így fokozatosan önbizalomra tett szert.

Az Elite Model Management kötelékében több, mint ötven tervező kifutóján fordult meg. A nagy divatcégek kampányaihoz gyakran adja az arcát, de a Pirelli naptár vagy a Playboy lapjain is találkozhattunk már vele. Igaz, hogy Enikő betöltötte a harmincat – ami relatíve idősnek számít a modellszakmában, azonban még mindig karrierje csúcsán van.

A Models.com ötvenes női toplistáján jelenleg a huszonnyolcadik helyre van rangsorolva.

Palvin Barbara

Barbié igazi sikersztori – Budapest utcáin sétálva fedezte fel egy ügynök, majd nem sokkal később az ELLE magazinban debütált.

A kifutóra a 2010-es, milánói divathéten lépett először, a Prada „színeiben“. 2012 óta a L’oreal Paris nagykövete, ugyanebben az évben szerepelt a Victoria’s Secret Fashion Show-jában, emlékezetes Miss December jelmezében. 2017 őszétől Karl Lagerfeld csapatában dolgozik, filmes karrier felé kacsingat.

A huszonnégy éves budapesti lány a közösségi média világában is tarol – az Instagramon több, mint hétmillió követőt tudhat magáénak. Képein rendszeresen tűnik fel a legexkluzívabb eseményeken, világsztárok társaságában.

Rajzák Kinga

Lám, a topmodellek közt is akad egy dunaszerdahelyi! A porcelánbőrrel és karakteres arcvonásokkal rendelkező Kinga 2005-ben szerepelt először az olasz kifutókon, majd 2008-ban szerződést kötött a Dolce & Gabbanával.

A Vogue és a Harper’s Bazaar kedvelt arca lett – majd néhány évre felfüggesztette a modellkedést, hogy egyetemi tanulmányokat folytasson, genderszociológia szakon. A nemek és a hozzájuk tartozó identitás kérdésköre a divat terén is foglalkoztatja.

Az EVA magazinnak tett nyilatkozata szerint nem szereti a túlságosan nőies ruhákat, hiszen a látvány könnyen beskatulyázza viselőjét. Végtére is neki kell viselnie a ruhát – nem pedig fordítva.

Tavaly decemberben az ELLE és a szlovák Forbes magazin címlapján is megjelent.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább