5 ok, amiért a Győri Audi ETO KC jó eséllyel megvédheti címét a Bajnokok Ligájában

Címlapfotó: MTI

A BL holtszezonjában (január 26. 19:30 a Győr következő Bajnokok Ligája meccsének időpontja, idegenben a CSM Bucurest otthonában, igazán parázs csatának ígérkezik) jöjjön egy kis esélylatolgatással egybekötött múltidézés.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Egyszer, nem is olyan régen már sikerült a címvédés, 2014-ben és most 4 évvel később a csapat, a szurkolók ismét arra készülnek.

De miért nem olyan egyszerű címet védeni, az öt rendkívül pozitív ok ellenére sem?

Hazai pálya

A Final4-t nem Győrben rendezik, de Magyarországon, egész pontosan Budapesten a Papp László Sportarénában immáron ötödik alkalommal. A szurkolók pedig nem restek megtenni százhúsz kilométert, hogy kedvenc csapatuknak drukkoljanak a győzelem, a címvédés reményében. Ehhez a döntő hétvégéjén két meccset kell nyerni, két nap alatt.

Valószínűleg 2018 májusában is magyaroktól lesz hangos a Sportaréna, ha pedig a Győr nyer, akkor valósággal felrobban a csarnok.

Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal játékkapcsolata

Nora és Stine gyerekkoruk óta együtt játszanak, megjárták a norvég utánpótlás csapatokat, évek óta a norvég válogatott meghatározó játékosai, 2016 őszétől pedig végre klubszinten is egymásra találtak a barátnők.

Ennek a Győri Audi ETO KC szurkolók örülhetnek a legjobban, hiszen kis túlzással becsukott szemmel érzik egymást a pályán, ráadásul mindketten gyorslábú játékosok, így rendkívül nehéz ellenük védekezni.

Stine a világ egyik legjobb irányító játékosa, ráadásul neki ez az első BL szezonja, így extra motivált lehet. Míg Nora a jelenleg legjobb jobbátlövő, aki mentalitásából adóadóan mindig győzni akar.

Világsztár játékosok

Eduarda Amorim (brazil, balátlövő) aki 2009 óta Győrben játszik, nemcsak kiváló védőjátékos, de támadásban is vezére a csapatnak, már háromszoros BL győztes és mindezt a Győr színeiben érte el.

A két holland kiválóság irányító, Nycke Groot és a beállós Yvette Broch, előbbi a tavalyi döntő MVP-je lett vagyis a legértékesebb játékosa, utóbbi pedig a decemberi világbajnokság álomcsapatának tagja, aki számos alkalommal bizonyította (Heidi Löke (norvég) távozása után első számú beállóssá nőtte ki magát), hogy komoly játékos. A norvég vonalat tovább erősítve a kaput Karim Grimsbö védi.

Természetesen ne feledkezzünk meg a magyar játékosokról se, a klub ikonja, Görbicz Anita (irányító, balszélső) mellett számos játékos vállal részt a sikerekből, Kiss Éva (kapus), Puhalák Szidónia (balszélső), Bódi Bernadett (jobbszélső), Tomori Zsuzsa (balátlövő) és olykor a fiatal tehetségek is megvillantják tudásukat.

A világsztárság önmagában nem lenne elég a sikerhez, rendkívül motivált, jó szellemiséggel rendelkező játékosok, akiknél egyetlen elfogadható cél létezik, a győzelem.

Bővebben az f21.hu oldalán…

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább