Készüljünk fel a tavaszra!

Bár odakinn még tombol a tél, nem árt, ha bőrünket lassan felkészítjük a napocskára, a tavaszi hónapokra. A téli hideg ellen bőrünk folyamatosan védekezik, ezáltal arcunk felső hámrétege megvastagodik, pórusaink is kissé eltömődnek ezalatt az idő alatt. A tavaszi bőrápolás célja, hogy lágy tapintású, tiszta és egészséges arcbőrt kapjunk. Nézzünk hát néhány hasznos tippet!

Télen bőrünk fakóvá válik. Ez ellen a vérkeringés serkentésével tehetünk. Látogassunk el a kozmetikusunkhoz egy üdítő arcmasszázsra! Amennyiben erre nincs időnk, vagy lehetőségünk, akkor sincs baj! Otthoni gőzöléssel helyettesíthetjük ezt.

A szauna is nagyon hasznos, hiszen kitágítja ereinket és serkenti a vérkeringésünket.

A felső hámréteg eltávolításához használjunk hetente két alkalommal bőrradírt! Ez egy nagyon fontos lépés, e nélkül arcbőrünk nem tud megújulni.

Fontos a vitaminpótlás. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget! Ez nemcsak bőrünknek, de az immunrendszerünknek is jót fog tenni.

 

Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

A legfontosabb napi feladat a bőr alapos letisztítása és hidratálása. Csak a letisztított bőrre kenjük a hidratáló, tápláló krémet, fényvédőt!

Hetente egy-két alkalommal használjunk arcpakolásokat! Ezek segítségével ásványi anyagokat, vitaminokat juttathatunk a bőrünkbe. A maszkok között minden bőrtípusra találunk regenerálót, hidratálót, tisztító és méregtelenítő hatásút is. Az ásványi maszkok kisimítják, feszesebbé, fiatalosabbá teszik arcunkat.

Az UV sugárzásra már tavasszal is oda kell figyelni. Használjunk bőrtípusunknak megfelelő védőkrémeket!

 

Bőrünk mellett ajkaink is ápolásra szorulnak. A hideg téli idő nemcsak bőrünket, de ajkainkat is kiszárítja. Figyeljünk hát oda az ajakápolók használatára, annak érdekében, hogy elkerüljük a kicserepesedést.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább