Csütörtöktől szerdáig: Sűrű a program Dunaszerdahelyen, Somorján, Komáromban és Győrben is!

Indul az új kultúrhét, melyben csütörtöktől szerdáig mutatjuk a zenés, beszélgetős, színházas, workshopos, lemezbörzés programokat. A héten sok érdekes programmal várnak helyi klubok, művelődési központok. Ezekből szemezgettem párat, nézzétek végig, hová is érdemes menni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Csütörtök (márc. 8.) 

Lemezbörze

NFG Klub, Dunaszerdahely

Az épp legnagyobb forradalmát élő bakelitlemez-kultúra lehetővé teszi, hogy random helyeken bukkannak fel lemezbörzék, ahol hozzájuthatunk olyan ritka darabokhoz is, amelyekről sosem gondolnánk, hogy egyszer majd a saját gyűjteményünkbe kerülhetnek. Most csütörtökön a dunaszerdahelyi NFG klubban délután négytől egészen estig vásárolhatsz a nagy gyűjtőktől, mint Vida Igor, Ollé Lajos, vagy David Zo Senca.


Önbizalom és kockázatvallalás

Olymp, Komárom

Önbizalom és kockázatvállalás címen tart előadást Mgr. Bolemant Éva (ACC-Life Coach), a komáromi Olymp étteremben csütörtök este.

Ebben a felgyorsult világban sajnos egyre több emberből hiányzik az önbizalom. A kényelmes életből kifolyólag senki sem mer kockázatot vállalni, pedig az igazán nagy dolgok ezek után történnek velünk!

Te hogy állsz velük? Menj el és ismerd meg Önmagad!

Az eseményről mindent itt találsz.


Testről és lélekről

Rómer Ház, Győr

Az Oscar-díjra jelölt magyar film a Rómer Házban!

Nos, ha még nem láttad Enyedi Ildikó filmjét, amely idén esélyes volt az Oscar-díjra, akkor ezt most megteheted egy szuper környezetben, méghozzá a győri Rómer Házban csütörtökön délután 16:00-kor.

Az eseményről minden egyéb infó itt.


Minden nő szeretne macska lenni

Csallóközi Könyvtár, Dunaszerdahely

A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár az ANTRE Könyvkiadó és a Mačičky PT társrendezésében invitál a „Minden nő szeretne macska lenni” című fotókiállítás megnyitójára a könyvtár olvasótermébe. A kiállítás 17:00 órakor kezdődik.

///

Péntek (márc. 9.)

BludHood / Grime night

NFG Klub, Dunaszerdahely

A grime egy zenei irányzat, amely a huszonegyedik század elején indult Londonban a UK garage, a dancehall és a hiphop zsánerek fúziójából. Idén márciusban már a kedvenc klubunkban is szólni fog ez a tömeget összehozó, izzasztó zene! Készítsd a cipődet, mert 140 BPM-es zenékre tolnak majd reppet a srácok!

Péntek este 21:00 órától masszív hiphop- és grime-beatek és rímek szólnak majd hazai és külföldi előadóktól. Az estén először lép színpadra nálunk az amerikai repperlány, Cass.

Minden további infó itt.


Red Vision, End Of Paradise

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Az End of Paradise és a Red Vision közös turnéja a dunaszerdahelyi Soul Hunterben folytatódik március 9-én. A két zenekarral ezen az estén a felvidéki Gilotin zenél majd.

A koncertek 19:00 órától kezdődnek, metal headek, ott a helyetek! Minden további tudnivalót itt találsz.


Író-olvasó-találkozó Durica Katival

Csallóközi Könyvtár, Dunaszerdahely

Az est során találkozhattok Durica Katival, aki beszámol majd külföldi élményeiről, mesél legújabb regényéről, a Szlovákul szeretni születésének körülményeiről, megtudhatjuk, milyen volt szlovákiai magyarnak lenni a 80-as években, valamint lesz szó az írónő születőben levő új regényéről is, mely a 90-es évekbe kalauzolja el leendő olvasóit. Témája a maffia áldozatai Dunaszerdahelyen.


Varga György – Megfestett idő

Kortárs Magyar Galéria, Dunaszerdahely

Péntek este 18:00-kor kezdődik a dunaszerdahelyi Vermes-villában Varga György, kortárs magyar festő- és iparművész kiállításának megnyitója. A képek egészen március 30-ig megtekinthetőek.


The Kelly Family-koncert

Wiener Stadthalle, Bécs

Az év Comeback-je, azaz a nagy visszatérés! Nem kell tovább tagadnod, hogy valaha imádtad a The Kelly Family együttes dalait! 🙂 A legendás család most pénteken Bécsben koncertezik, és ha éppen nem otthon grime-ozol, vagy metálozol, akkor irány a Wiener Stadthalle!

Az eseményről mindent itt találsz.

///

Szombat (márc. 10.)


Folksuli

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

Szombat este keménykalapokat, lenvászon blúzokat fel, ugyanis ezek a csodás programok várnak a komáromi Révben: népzenetanítás az Ördöngős Népzenetanodával, játszóház és kézműves foglalkozás Méhes Katával, kalotaszegi táncház a Horsa Bandával, tánctanítás Hágli Mátéval.

Az eseményt itt találod.


Szuperzöld-koncert

NFG Klub, Dunaszerdahely

Kedvenc Tollas Rádiós filmesztétánk, FujiPeti rockzenekara, a Szuperzöld koncertezik az NFG klubban szombat este!

A dunaszerdahelyi zenekar legendás zenéket nyom szuperzöld köntösben, de mellette egy csomó saját számot is játszanak. A zenekar további tagjai: Gálffy József – ének, gitár, Nagy Zsolt – basszusgitár, Szeiff Attesz – dob.

Az eseményt itt találod.


ÁGI 60 – a Kontroll Csoporttól napjainkig

Mozi Klub, Somorja

Hihetetlen, de igaz: Bárdos Deák Ági már túl van a hatvanon. A hatvanadik születésnapja apropóján elővette a legendás Kontroll Csoport-dalokat, és persze hozzá a Kontroll még életben lévő tagjait, és élőben előadják azokat. Ki ne emlékezne a Besúgók és provokátorok, a Kis piros bombázó, és egyéb halhatatlan dalokra?

Különleges alkalom lesz, nem szabad kihagyni. Az eseményt itt találod.


3. Dunaszerdahelyi Kolbászfesztivál

Ha a hétvégi kulturálódás közben megéheztél és megnéznéd, hogy töltik a kolbászt a VMK előtt, akkor a 3. Dunaszerdahelyi Kolbászfesztiválon a helyed! Az esemény reggel 8:30-kor kezdődik.

Tőttődjön az a kolbász!

 ///

Vasárnap (márc. 11.)


Made in Hungária (musical)

Kultúrház, Ógyalla

Vasárnap este 17.00 órától az ógyallai kultúrházban kerül bemutatásra a Made in Hungária című musical a Magyarock Dalszínház előadásában. Belépő elővételben 9 euró, helyszínen 10 euró. Hajat belőni, Cseszterfildet a fül mögé, mehet a rakkendroll!

///

Hétfő (márc. 12.)

Tavaszi ajtódíszek készítése

Vovo Land, Dunaszerdahely

Kézműveskedés, kézműves technikák elsajátítása hétfőn a Vovo Landben, Dunaszerdahelyen! Dísztárgyak, ékszerek, lenyomatok készítése, majd a kézzel készített tárgyak festése akrilfestékkel.

Minden további információ itt.

///

Kedd (márc. 13.)

A Tollas Rádió 85. adása

NFG Klub, Dunaszerdahely

Csallóköz első és egyetlen rádiója kéthetente jelentkezik élő műsorral az NFG kluból. A 85. adásban Dreeko és Csiri frissen megjelent albumjáról lesz szó, továbbá rövid interjút hallhattok a Mediawave összművészeti együttlét sajtósával, Schmidt Péterrel, Hipik Anna verses rovatában megismerhettek egy kortárs magyar költőpalántát. Az adásban még elhangzik Helen könyvajánlója, Varga Bianka kultúrgáza, Keri esti meséje és FujiPeti filmese az idei Oscar-díjról.

Az adást a stream.tollas.org címen hallgathatod.


Arc és álarc – Müller Péter előadása

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

Kedd este a dunaszerdahelyi VMK-ban Müller Péter előadását tekintheted és hallgathatod meg. Az írót, állítása szerint egy halálközeli élménye fordította a spirituális tanok felé. Írói tevékenysége és a tanítás iránti vágya eredményeképpen elindította a Mesterkurzus elnevezésű előadás-sorozatot, amelyen az önmagát kereső embernek igyekszik segíteni a mindennapi életben, az önmegvalósításban. Bár igen termékeny író, azt vallja, hogy a gondolatok és az érzések átadásának leghitelesebb módja nem az írás, hanem a beszéd.

Az eseményt itt találod.

Szerda (márc. 14.)


 Mini Manó Mesekuckó 

Mandala Művészetterápiás Műhely és Mesekuckó
Neratovice tér, Dunaszerdahely

Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban nagyon fontos. Gyermekkel történő személyre szabott foglalkozások. A felnőttekéhez hasonló művészetterápiás módszer, drámajátékos, mozgásos eszközökkel kiegészítve – érzelmi, viselkedési problémák, kezelésére. Szerdán újra Mandala művészetterápiás műhely és mesekuckó 2,5 és 3,5 éves gyerekeknek!

Kellemes hetet!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább