Hajápolás tavasszal

Lassan csak elérkezik hozzánk a szép, napsütéses, tavaszi időjárás. Lekerülnek a vastag ruhadarabok, a sapkákkal együtt. Újra előbukkan a hajkoronánk, amit lehet, hogy télen kicsit elhanyagoltunk. Pedig odafigyelést igényel az év minden szakaszában. A téllel járó hideg, hirtelen hőmérsékletváltozások, a nedvesség és csapadék nem kedveznek túlzottan a hajszálaknak. Nézzünk néhány tippet, hogyan ápolhatjuk hajunkat, hogy ragyogó, egészséges fürtjeink legyenek!

– A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele mindennel összefügg, így a hajunk ápoltságával is. Ahhoz, hogy egészséges legyen a hajkoronánk, szintén elengedhetetlen a víz!

– Szintén mindennek az alapköve a vitamin. Zöldség, gyümölcs legyen mindig az étrendünk része! Szükség esetén a vitaminokat pótolhatjuk gyógyszertárakban kapható kapszulákkal is.

– Masszírozzuk meg fejbőrünket, akár hetente kétszer! Ez segít a vérkeringés fokozásában, azaz oxigént juttat a hajrostokba.

– Csakúgy, mint az ősz beálltával, hajunk tavasszal is a szokásosnál nagyobb mértékű hullásnak indul. Ez ellen nem sokat tehetünk, ugyanis mindez pszichés folyamat, amely minden évszakváltozásnál jelentkezik.

A hajnövekedés azonban serkenthető. A vas elősegíti az oxigén áramlását a hajgyökerekben. A protein erősíti a hajszálakat. A B-vitaminok csoportja elősegíti a haj növekedését.

 

– Ne feledkezzünk meg a haj ápolásáról sem! Fontos a rendszeres, azonban megfelelő időközönkénti hajmosás. Kerüljük a mindennapos hajmosást, ez ugyanis stimulálja a faggyúmirigy termelését, amitől a haj gyorsabban zsírosodik. Heti három alkalomnál többször ne mossunk hajat!

– Hajunkat tápláljuk különféle, hajtípusunknak megfelelő pakolásokkal.

– Fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő minőségű fésű használatára. Nem mindegy, hogy milyen fogazatú darabot használunk. Ha esetlegesen „csomómentesíteni” szeretnénk, mindenképp nagyobb fogazatú fésűt használjunk, annak érdekében, hogy ne sérüljenek, ne törjenek a szálak. A mindennapos fésülködéshez szintén megfelelő minőségű és sűrűségű fogazattal rendelkezőt használjunk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább