Lemezbemutató DS stílben! (Villáminterjú Dreekóval)

Címlapkép: Šenkár Márió

A dunaszerdahelyi Bertók fivérek, Dreeko és Csiri egy ideje együtt tolják a szerdehelyi funky stíleket, igazi hazai szlenges reppekkel. Fogadok, nincs olyan köztünk, aki ne tudna legalább egy sort idézni a mesterektől. Februárban megszületett első közös albumuk, DS Stíl 2018 címmel, mostanra pedig elérkeztünk az album bemutató bulijához!

Dreeko:

Szombat este a történelem megismétli önmagát!

Dunaszerdahely kedvenc reppere, Dreeko az NFG klubban koncertezett először sok-sok évvel ezelőtt. Most szombaton ugyancsak a klubban készül albumbemutató koncertjére fivérével, Csirivel. Ebben a formációban először.

Az esemény posztere

A szombat esti koncertre készülődő fivéreket kérdeztem a lemezről és a bemutatóról:

A Dreeko és Csiri formáció testvérprojekt. Mikor és miért határoztatok úgy, hogy együtt fogjátok nyomni?

Szeretünk együtt dolgozni, és ahogy látom, az embereknek is tetszik ez a kombináció. Két éve döntöttünk úgy, hogy duóban fogjuk nyomatni. Mint testvérek, számíthatunk egymásra. Sajnos sokszor tapasztaltuk, hogy a szakmában sok a szélkakas.

Fotó: Jojo Samek

Mi indította útjára az albumot?

Nem terveztünk albumot, de sok üzenetet kaptunk Facebookon, amiben azt kérdezték, hogy van-e albumunk, és hol lehet beszerezni. Ekkor úgy döntöttünk, hogy összehozzuk és kiadjuk, mint szerzői kiadást. Minden otthon készült: a zenék, a felvételek, a keverés és a mastering is. A borítót én terveztem, majd J22 és Kiss Gábor (GlobonGo) barátaim segítettek a CD legyártásában, amit csak limitált mennyiségben készítettünk a barátok és a család részére.

Az NFG klubos koncertetek lesz az első közös fellépésetek. Hogyan készültök a koncertre?

Sok granatért eszek, meg nyomom a fekvőtámaszokat, eccsó. Csiri bicepszezik a mikrofonokkal! Viccet félretéve, természetesen sokat gyakorlunk, mivel szeretnénk, hogy minél ütősebb legyen a koncert.

Rajtatok kívül lesz még valaki, aki mikrofont ragad az este?

Természetesen ott lesznek a spanok is. Deekay-jel nyomatjuk majd a stíleket, Dope-pal pedig felkészítjük az embereket a közelgő nyárra, nehogy valakire rá kelljen szólni majd, hogy: nyár van níma! 😀

Nagyon sok rajongótok van a városban és a környéken. Mit üzentek nekik, miért ne hagyják ki a szombati koncertet?

Próbáljuk majd visszaadni azt az őrült hangulatot, amit a videoklipekben láthattak. Végre találkozhatunk és együtt vihetjük a stílt. Béke, eccsó!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább