Valami véget ér – Bosszúállók: Végtelen háború kritika

Tíz év. Ennyi idő telt el az első MCU rész, a Vasember óta. Tizennyolc filmmel a hátunk mögött elérkezett a lovaghullás, a vég kezdete. Megérte ennyit várni rá?

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Nagypál Levente

A Marvel a Végtelen háború mindkét részének elkészítésével Anthony és Joe Russot bízta meg, akik egyébként az Amerika Kapitány–filmekért is felelősek. Talán ők rendelkeznek a legnagyobb rálátással az egész univerzumra és magára a történetre, amit a Polgárháborúval tökéletesen be is bizonyítottak. A testvérek nagy szakértelemmel és alázattal nyúlnak a műfajhoz, alkotásaik messze a legjobbak a képregény-adaptációk között.

A Végtelen háborúban minden korábbi szál összeér és szinte az összes fontos szereplőt (Sólyomszem és Hangya kivételével) felsorakoztatják, tehát sok szempontból jelentős újdonságokat tartogat számunkra. Hogy mi sül ki ebből?

Röviden a történet spoiler nélkül: 

Thanos, a bukott titán ki akarja irtani a fél univerzumot, amely mára túlnépesedett és egyébként is önmagát pusztítja. Ehhez szüksége van mind a hat Végtelen Kőre, melyeknek egy része a Földön található. Hőseinknek feltett szándéka megakadályozni a titánt, biztonságba helyezni a köveket és nem mellesleg megvédeni a bolygónkat.

Hogy kik is hőseink? A teljes Bosszúállók gárda a Polgárháborúban megismert szereplőkkel kiegészítve, a közkedvelt Pókember és a Galaxis Őrzői, ami alaphangon több mint húsz szereplőt jelent. Visszatekintve már az első Bosszúállók epizódnál is érdeklődve figyeltük, hogyan fognak tudni ennyi karaktert mozgósítani, de ahogyan akkor, úgy most is tökéletesen megoldották a feladatot.

A hosszabb játékidőnek köszönhetően több időt szánhattak az egyes hősökre és csoportokra, így mindenki kivette részét a “nagy showból”.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább