A kiváló magyar szinkron

A magyar szinkront a szakma külföldi nagyjai és színészei is elismerik, mint például Robert De Niro vagy Steven Spielberg. Nem is csoda, hiszen sokszor talán még jobb is a magyar változat, mint az eredeti hang – persze vannak kivételek.

A szinkron világa legalább annyira érdekes, mint maga a filmkészítés. Az utóbbi időben egyre több az olyan film, ahol a gyártó stúdió a diszkrécióra és a titoktartásra vonatkozva megvonja a képanyagot a szinkronstúdiótól, vagy éppen félkész filmet kell szinkronizálniuk. Ilyen volt például a Star Wars utóbbi két része, de az animációs meséknél is előfordul, hogy egy teljesen üres, fekete képre kell szinkronizálniuk, amellett, hogy egy szobában állnak, és szinte mozdulatlanul kell hitelessé tenniük a karaktert.

A magyar szinkron sok évtizedes gazdag múlttal rendelkezik, és rengeteg ikonikus hanggal.

 

Ha bárki megkérdezné tőlem, hogy ki a kedvenc szinkronhangom, egyszerűen képtelen lennék választani a számtalan kiváló hang közül. Ha az alábbi szinkronszínészeket nem is, a hangjukat biztosan mindenki ismeri.

Így folynak egy film szinkronmunkái:

Így készül az egyik legnagyobb sikerű filmsorozat, a Trónok Harca magyar szinkronja. Aki még nem látta a 6. évadot, tekerjen tovább.

Kerekes József hangját biztosan mindenki ismeri. Akár így, akár Jim Carrey hangjaként.

 

Így pedig a South Park készül. Figyelem, trágár beszéd!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább