Nélkülük nehezebb lenne a páciensek élete

Ötödik alkalommal jutalmazták a Dunaszerdahelyi járásban dolgozó nővéreket és ápolókat az Ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepi esten, amely az Összefogással a holnapért Polgári Társulás és a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat MKP-s képviselői klubjának kezdeményezésére valósult meg.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Az est főszervezői tiszteletüket és megbecsülésüket fejezték ki azoknak az egészségügyi nővéreknek, ápolóknak, akik áldozatos, elkötelezett és sokszor embert próbáló munkájukkal végzik a beteg emberek ápolását, és segítik gyógyulásukat.

Az ünnepség előtt Albín Časár festőművész kiállításának megnyitójára került sor a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előcsarnokában.

Egy, a régióban dolgozó polgári társulás, a Pomoc od srdca – Szívből jövő segítség nevű helyi önkéntes szervezet felkérésére szerveződött a jótékonysággal összekötött tárlat.

A kiállító művész képeinek eladásából ugyanis az önkéntes szervezet is támogatáshoz jut, a rászoruló családokkal, beteg gyerekekkel, otthontalan és egyedül élő idős emberekkel, otthontalan állatokkal foglalkozó társulás a befolyt összeget is önkéntes munkájára fordítja.

 

Dr. Hájos Zoltán megnyitójában köszöntötte az egybegyűlteket, majd hangsúlyozta a kiállítás jótékonysági vonzatát.

A festőművész szintén üdvözölte a jelenlévőket, és megköszönte a lehetőséget, hogy munkáin keresztül is jó ügyet támogathat.

Dr. Magdaléna Janotová, a kiállítás kurátora mutatta be röviden a művészt és tevékenységét, kiemelve, hogy Albín Časárnak mindig a körülötte lévő külvilág és táj adott kimeríthetetlen ötlettárat festményeihez. Az előcsarnokban kiállított 41 művön érezhető a világ szépségének ünneplése, az érzelmek mélysége, melyek mind bizonyítékai a művész érettségének.

A cikk tovább folytatódik a dunaszerdahelyi.sk oldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább