10 tipp, ha pattanásos a bőröd

Rengetegen küzdünk a pattanások okozta problémával. Reggelente kétségbeesve nézünk a tükörbe, próbáljuk eltakarni, eltüntetni az arcunkon virító piros foltot. Általában azonban csak nagyobb kárt okozunk. Ennek elkerülése érdekében, íme, néhány trükk, amivel elkerülhetjük az újabb pattanások kialakulását.

– Amennyiben szép bőrt szeretnénk, fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra. Kerüljük a cukros és zsíros ételeket. Helyettük részesítsük előnyben a gyümölcsöket és a zöldségeket.

– Kiemelt helyen áll az arcbőr rendszeres tisztítása. Langyos vízzel, óvatosan, dörzsölés nélkül mossunk arcot reggel és este egyaránt.

– A lúgos szappanok kerülendők. Használjunk illatszermentes, természetes készítményeket.

– Mindenképpen kerüljük el az arcunk fogdosását. A kezünkről ugyanis rákerülhetnek a baktériumok, amik tovább szítják a bajt. Kezünket továbbá tartsuk mindig tisztán, sokszor mossuk meg azt szappanos vízzel.

 

– A nyomkodásra még csak ne is gondoljunk! Ehhez kérjük szakember segítségét!

– Minden este alaposan távolítsuk el arcunkról a sminket. Ehhez ajánlatos erre a célra szolgáló kozmetikai termékeket használni.

– A pattanásos bőrnek jót tehet a napsütés. Használjuk ki a jó időt és tartózkodjunk a szabadban. Azonban tartsunk mértéket, a túlzott napsütéssel ugyanis az ellenkező hatást érünk el.

– Hajunk ne lógjon az arcunkba!

– Arcápoláshoz vizes alapú, fényvédő krémeket használjunk, amelyek nem tömítik el a pórusokat.

– Amennyiben komolyabbra fordul a helyzet, forduljunk szakemberhez!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább