Anyukaként is csak tevékenyen és kezdeményezőn!

Fotók: Ugróczky István

Büszkén mutatjuk be Horváth Melindát és Sebestyén Kittit, akik időt és energiát nem kímélve, kisgyermekes anyukaként a hétköznapi feladataik mellett is komoly karitatív tevékenységet végeznek, jótékonysági rendezvényeikkel számos segítő szándékú szülőt hoztak össze. Ezekről az eseményekről az érdeklődők a Bátraké a szerencse Faceboook-csoportban értesülhetnek.

Az interjú megjelent a Klikk Out 2018/05. számában.

Lányok, számomra a legnagyobb talány az, mégis hogy találtok időt arra, hogy a gyerekeken kívül mással is foglalkozzatok az igencsak korlátolt szabadidőtökben?

Kitti: Nem igényelt túl nagy szervezést, anyukaként már megtanultunk egyszerre többfelé is figyelni. Igyekeztünk úgy elosztani a feladatokat, hogy ne menjen az itthoni teendőink rovására, vagy kihasználtuk az időt, mikor a gyerekek éppen aludtak.

Mindketten főállású anyukaként kezdtetek bele a programok szervezesésébe, hogy tudtátok összeegyeztetni a hétköznapi feladataitokkal?

Melinda: A családunk is nagyban hozzájárult az eddigi sikereinkhez. Segítenek és támogatnak bennünket. Emellett úgy érzem, Kittivel nagyon jól kiegészítjük egymást és elosztjuk a teendőket.

Sebestyén Kitti

Mikor merült fel Bennetek, hogy valamit Ti is tenni szeretnétek?

K.: Az ötlet tavaly ősszel jött. Mi is mindig kerestük a megfelelő programokat a gyerekeinknek, ahol nyugodtan tudnak játszani, miközben mi megiszunk egy kávét. Fontosnak tartottuk azt is, hogy összehozzuk a többi anyukát, ugyanis mi is tartjuk egymásban a lelket nehezebb napokon, ötleteket, recepteket cserélünk.

M.: A jótékonykodás sosem állt tőlünk távol, mindketten szívesen segítettünk már korábban is. Emellett egy másik cél is vezérelt bennünket. Szeretnénk népszerűsíteni a Bátraké a szerencse Facebook-csoportunkat. A csoporthoz csatlakozók hasznos és csábító díjakat nyerhetnek tombolajáték formájában. Természetesen abból a bevételből is jótékonykodunk.

Miért pont a Geri csodalámpása alapítványt választottátok? 

K.: Eddig mindegyik rendezvényünk bevételét nekik ajánlottuk fel. Daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekeket és rászoruló családjaikat segítik, emellett a gyermekeknek kívánságot is teljesítenek.

M.: Az alapítvány kiválasztásakor picit közrejátszott egy személyes emlékem. Az iskolából emlékszem a kisfiúra, Gerire, akinek halála után hozták létre az alapítványt. Nagyon tisztelem az édesanyját, Nagy Ágnest, aki gyermeke elvesztése után képes volt egy ilyen hatalmas dolgot létrehozni és 14 éve kitartóan, önzetlenül segíteni.

Horváth Melinda

Milyen eredményeket értetek el idáig?

M.: Sikernek könyveljük el, hogy már az első rendezvényen legalább 40-50 anyuka részt vett a babáikkal. Folyamatosan gyarapodnak a programjaink és a munkásságunk iránt érdeklődők. Minden esemény után pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Mire vagytok a legbüszkébbek?

K.:  Amire a legbüszkébbek vagyunk, talán az, hogy olyan rendezvényeket sikerült összehoznunk, ahol azon kívül, hogy az anyukák kicsit ki tudnak kapcsolódni, beszélgetni, sminket készíttetni, miközben a gyerekek részt vehetnek valamilyen fejlesztő, szórakoztató programon, olyan értékes nyereményeket tudunk szétosztani, aminek megvásárlására nem mindenkinek van lehetősége.

Hol és mikor találkozhatunk Veletek legközelebb és mely alapítvány lesz a következő a sorban?

K.: A következő rendezvényünk már szervezés alatt áll. A Vovo Land mint helyszín nagyon bevált eddig, rengeteg segítséget és ötletet kaptunk a tulajdonosoktól, Mónikától és Jesitől, amit ez úton is szeretnénk nekik megköszönni. Ennek ellenére felmerült, hogy más városokba is elvisszük megmutatni a rendezvényt. A következő alapítványt még nem fixáltuk, de az biztos, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek és magukra hagyott, bántalmazott állatok sorsát is a szívünkön viseljük mindketten.

Mit tehetünk, ha mi is segíteni szeretnénk?

M.: Szívesen fogadunk anyagi támogatást a költségeink fedezésére, ezáltal gyakrabban tudnánk rendezvényeket szervezni. A tombolafelajánlásoknak is nagyon örülünk, cserébe reklámozni tudjuk a felajánló vállalkozásokat, személyeket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább