Lerántották a leplet a Battlefield V-ről – sosem volt ennyire megosztó

Szerdán este 11-kor élőben mutatták be a Battlefield sorozat új, októberben érkező részét. A Battlefield V (5) névre keresztelt játék leleplezését rengetegen várták, és ahogy nyilvánosságra került az előzetes, azonnal rekordméretű felháborodás és elégedetlenség fogadta, ami eddig a Battlefield játékoktól röhejesen távol állt.

A felháborodás hátterében főleg a többször megjelenő, szinte domináló női katonák állnak, akik protézis végtagokkal verik végig az ellent a csatatéren. Persze igazából nem erről van szó, egyszerűen csak megadhatjuk majd a karakterünk nemét, ezért az előzetesben is több a női katona. Az előzetest szándékosan linkelem a cikk végére.

Mit is ígér 2. világháborús játék?

Az előzetest elnézve egy óriási katyvaszt, ugyanis a DICE elkövette azt a hibát, hogy szinte minden újítást belepakoltak az előzetesbe, hogy azok egy folyamatos sztorivonalat követve megjelenjenek. Azonban magyarázat nélkül nem értünk belőle gyakorlatilag semmit.

Szerencsére JackFrags azonnal készített is egy videót, amiben kifejti azokat a dolgokat, amik számunkra érthetetlenek voltak az előzetes alapján.

Helyszínek terén Európa megszokott frontvonalain túl is játszhatunk. Skandinávia és Afrika is említésre került. Remélhetőleg a Csendes-Óceáni vidék, valamint Dél- és Kelet-Ázsia is bekerül majd a játékba. Erről árulkodhat az egyik nem ázsiai katona hátán megjelenő japán kard is.

Visszaköszönnek a korábbi játékmódok. A megszokott Operations módot például kibővítették, így már a Ground Operations mód is elérhetővé válik.

Visszatér a kooperatív mód is, de már nem csak másodmagunkkal, hanem akár négyen is nekivághatunk a küldetéseknek.

 

Az egyjátékos mód követi a BF1 által kitaposott ösvényt. A War Stories célja az, hogy megismerjük a háborút azok szemszögéből, akik azt megvívták, de nem csak katonákkal lehetünk. Akár ellenállókkal, vagy civilekkel is.

Újításon esett át a környezet rombolhatósága is. Ha egy tankkal átmegyünk egy házon akkor a bemeneti és a kimeneti sérülések máshogy fognak kinézni. Ahol bementünk, ott a törmelékek befelé fognak esni, ahol kijöttünk, ott pedig kifelé fognak szétszóródni. Ugyanez a helyzet a lövedékekkel is.

Ha rálövünk egy házra, és a lövedék keresztül megy rajta, akkor a szerkezet a fent említett módon fog viselkedni.

 

Ha egy házon belül robbantunk, akkor a törmelék, az ajtók és ablakok kifelé, ha kint robbantunk akkor befelé fognak szóródni. Természetesen ha a házban tartózkodunk, amikor azt megküldik egy-egy nagyobb lövedékkel, a falak nem fognak megvédeni minket a repeszektől és a szilánkoktól, úgyhogy érdemes lesz elkerülnünk a fa vagy vékony fém fedezéket a csatatéren.

Újdonság az is, ha egy nagyobb robbanás történik a közelünkben, a lökéshullám és a törmelék egyszerűen lesöpör a lábunkról, és valószínűleg az életerőnk is megsínyli majd.

Az elesett katonák fizikáját is felturbózták. Eddig a „halott” katonák modelljei a földön feküdtek, és vagy felélesztettük őket, vagy nem, de simán át tudtunk rajtuk gyalogolni, mintha ott sem lettek volna. A BFV-ben ez megváltozik.

A „haldokló” bajtársaink a kezüket nyújtva kiabálva kérhetnek segítséget, mi pedig fedezékbe húzhatjuk őket a lábuknál, a kezüknél vagy a hátizsákjuknál fogva, hogy segítsünk rajtuk.

A katonák fajtáit is átalakították. Immár a csapat bármelyik tagja fel tudja éleszteni a másikat, és ilyen módon is óriási szerepe lesz a csapatmunkának.

A csatatérre érkezve jóval kevesebb muníciónk lesz majd, tehát nem lehet majd eszeveszettül lövöldözni minden fűszálra.

Az ammo és más dolgok felvételéhez eddig elegendő volt közel állnunk egy lőszeres vagy kötszeres ládához, most azonban mindent fizikai interakció kísér majd. Tehát bele kell nyúlnunk a ládába, és kivenni a kellő lőszert.

A fegyverek mindegyike saját tulajdonságokkal rendelkezik majd, mint pl. a visszarúgás, tehát meg kell majd tanulnunk lőni az egyes fegyverekkel.

 

Járművek terén mindent megkapunk, ami szem-szájnak ingere. Tigris-és Sherman tankokat, hernyótalpasokat, repülőgépeket, motorokat, jeepeket és kitudja még mi mindent.

A szintén új Fortifications rendszerrel építhetünk vagy megerősíthetünk házakat, vagy áshatunk lövészárkokat. Természetesen mindnek van egy megadott területe ahol ezek kivitelezhetőek lesznek, és adott az is, hogy milyen típusú katona mit és mennyi idő alatt tud majd építeni a csatatéren.

A lövészárkok, szögesdrótok, homokzsákok és gépfegyverek elhelyezése döntő lehet egy csatában.

 

További újdonságok: ablakon kivetődve gurulva földet érés, arccal felfelé a hátunkon fekve lövöldözés, személyre szabható katona skinek, protézis végtagok, harci arcfestés és még sok más.

Óriási pozitívum, hogy nem lesz Premium Pass, tehát mindenki egyszerre kaphatja kézhez a játékot, és hiába akar fizetni jobb fegyverekért, járművekért, a játék igazságos marad és a tapasztalat fog számítani.

És most, hogy mindezt elmondtam, lássuk a rekordméretű felháborodást előidéző hivatalos előzetest.

Ugye, hogy így már nem is olyan nagy katyvasz?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább