Kon-Te-jó ég!

Mi a közös a hoaxokban, faktoidokban és Mandela-effektusban? Mármint azon kívül, hogy a Klikkout már közölt egy-egy cikket mindegyikről. Pontosan! Mindegyik egy kedves ártalmatlan kis hülyeség, mert hát mégis kit érdekel igazán, hogyan is emlékszel a Monopolis bácsira, vagy hogy mennyi spenótot tömtek beléd gyerekkorodban?

Remek példái ezek az emberi hiszékenységnek, és hála az égnek, senkinek sem ártunk vele, sőt magunk is jókat tudunk mosolyogni rajta, amikor fény derül tévedéseinkre.

De sajnos van ennek az egésznek egy sötét oldala is. Egy sötét oldal, ami egy mégszebb példája az emberi birkaságnak, ami ártalmatlan kis hiszékenységünkből tényleges veszélyeket tud képezni, melyek közül a legcsekélyebb az, hogy a beszélő elveszíti teljes hitelét a hallgatóságával szemben.

Üdvözöllek, kedves olvasóm a konspirációs elméletek világában. A világban, ahol a Földünk lapos, és mi, emberek csak másodrangú faj vagyunk, ahol a gyíkemberek uralkodnak, a szabadkőművesek Attila hun király reinkarnációival összedolgozva permetezik az embereket repülőgépekről (#chemtrail4thewin), és minden egyes védőoltás autizmust okoz, pont úgy, mint a fidget spinner.

Na mármost joggal kérdezheted, hogy mi a jó…? De hát ki ne akarna egy ilyen világban élni? Mondjuk én.

 

Bármennyire is hihetetlen, a világunk tele van olyan emberekkel, akik tonnaszám gyártják az efféle elméleteket, és mivel már tudjuk rég, hogy minden szarra van vevő, emberek százai hiszik teljes bizonyossággal ezen elméletek igazságát.

Az imént felsoroltak az én személyes kedvenceim, de ezeken kívül találkoztam már olyannal is, miszerint a Balaton nem létezik, csak egy optikai csalódás, amit a Rothschild család megbízására találtak ki.

Igazából a dolog veszélye abban rejlik, hogy az emberi műveletlenség és hiszékenység ugyebár egyenesen arányos,

 

szóval, ha ilyen sok ennyire hiszékeny ember van, akkor az ebből levonható következtetést mindenki fogalmazza meg magában, mert én le nem írom, nehogy már megint én legyek a rossz.

Hogy miért olyan fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen elméletek veszélyesek, arra az USA az egyik legjobb példa. Sok szülő döntött úgy a kétezres években, hogy gyermekét nem oltatja be az orvosok által, ugyanis a szomszéd testvérének gyerekkori ismerősének anyja azt mondta, hogy az autizmust okoz. Így az oltáshiánynak köszönhetően sikeresen „divatba hoztak” újra olyan betegségeket, amelyek már több tíz éve nem fordultak elő a civilizált világban.

Civilizált! Hívhatjuk ezt még így?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább