Kérlek, adj még öt percet! – 3+1 biztos mód, hogy lefoglald a gyereked!

Ha épp esik és lőttek a kinti játékoknak, akkor ideje elővenni a tarsolyból a legjobb itthoni időtöltéseinket. Íme a mi 3 legnépszerűbb verziónk.

Lemezhallgatás

Nem egy szokásos gyerekbarát tevékenység, de ha a lemez már a lemezjátszón van, és el is indítottuk, akkor a bakelit hipnotikus forgása meglepően jó hatással van a gyermek figyelmére.

Arról nem is beszélve, ha a zene még jó is, és ő is szereti. Hamar dúdolgatással és/vagy tánccal csatlakozik a zajkeltéshez. Amit, valljuk be, nem bánunk, ha a félig kihűlt kávénkra gondolunk. De egy ilyen csodás, harmonikus pillanatkép láttán mégis inkább úgy értékeljük, hogy félig még mindig meleg, úgyhogy finoman, de hangtalanul huppanjunk le mellé a kanapéra, és a kávénkat szürcsölve észrevétlenül gyönyörködjünk a látványban.

Fokhagymapucolás

Ez már ugyan szokványosabb, de akkor sem egy tipikus játékos tevékenység. Sokan még a konyhába sem szívesen engedik be a gyerkőcöket, nehogy megfogjon, elrágjon, összetörjön valamit. Pedig…!

Jó sok dolog van, amibe be lehet őket vonni. Az első két és fél percben, amíg még benne van a svung, direkt olyan dolgot teszek elé, ami nekem is hasznos, nemcsak az ő finommotorikáját fejleszti. Erre pedig tökéletes a fokhagyma! Kicsi, azaz épp belefér a kezeibe, sok vékony héj lapul egymás felett, sok macera ügyesen megpucolni, de mégis megcsinálja. Bizony, ezek a kis kezű emberkék tökéletesen teljesítenek az ilyesmikben!

Gilmore Girls, azaz a Szívek szállodája

Ne nevessetek! Komolyan mondom. A Gilmore Girls kislányos bája elvarázsolja a kicsiket – nemcsak a nagyokat. A kétezres évek elején futott fel a sorozat, amikor mi, a mostani kisgyermekes szülők éltük ifjú éveinket és magunk is oda voltunk értük. Mindegy, hogy kislány vagy kisfiú, tuti imádni fogja!

+1 Kutya/Macska

Ha tombol benne az energia, és már igazán semmi ötleted sincs, hogy lefoglald a kis lurkókat, akkor csak annyit kell mondanod: „Kergesd most kicsit a kutyát/macskát!”

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább