Úton a júniusi Klikk Out – 12 cikk, amit fellelhetsz benne!

Rövidesen kezedben foghatod júniusi lapszámunkat.

Előtte még azonban hadd ajánljunk figyelmedbe néhány részletet a tartalomból.

 

Editorial

Eccsók és más semmi

„…Szerdahelynél jobban sehol sem dicsekszenek jobban azzal, ami másé. Sehol se természetesebb, hogy egyszerre van nyolc gyorshiteled. Sehol sem hozod ki jobban a napi rutin kirakatszerepet egy kisötösből, sehol se tart tovább meginni a kispresszót…”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

Autó

Szürke fene

Jeep Renegade 1.4 TMair

„…Direkt olyan helyszínt választottam a fotózáshoz, ahova egy sártengeren keresztül vezetett az út. Ha átérünk, kezdőtdhet a fotózás. Ha bennragadunk, hát, az is jó fotótéma…”

Szerző és fotók: Ugróczky István

Interjú Világi Oszkárral

A sikerhez vezető út

A korábban készített videóinterjúnk egy rövidebb változata került be júniusi számunkba.

A fociban vannak egyéni teljesítmények, melyeken eldőlhet minden. Akár egy bajnokság is egy ember adott pillanatban történő megingásán. Sokkal kiszámíthatatlanabb, ellenben a vállalkozással. De végeredményben egy profi klubot úgy kell összerakni, mint egy vállalkozást, tehát vannak emberek, munkatöltetek, feladatok, számonkérés, és így jön össze egy klub is.”

Szerző: Poór Tibor / Fotók: Fekete Nanu

Interjú Banyák Istvánnal

Legendák nőnek fel Dunaszerdahelyen

„Úgy vittek ki minket, hogy ott majd egyfajta cigányshow-t csinálunk, cigánytánccal, énekkel, és mi felforgattuk Finnországot. 🙂 Olyan nagy hírünk lett, hogy számos nagyobb finn városban megfordultunk…”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Fekete Nanu

Ezthallgasdmegë

Nigériai boogie – Mi történt Lagosban?

„Első hallomásra úgy gondoljuk, ez biztos valami Bud Spencer-filmből való zene, egy letűnt korból, ami most visszatérni látszik. Az elektronika rohamos fejlődése mélyre nyomta ezeket a lemezeket, de most a mélyre nyúló szelektorok előszedik nekünk, és újradefiniálják az értelmüket!”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Ugróczky István

Irodalom

Tatay Sándor – Puskák és galambok

Miért szeretem az ifjúsági regényeket? Talán mert az ember akkor a legőszintébb másokkal szemben, ha legbelül kicsit megmaradt gyereknek. Emellett nagyszerű módja feleleveníteni a felhőtlen gyerekkor kalandjait, csínytevéseit, és a felnőtté válás buktatóit is.

Szerző: Bögi Róbert

Vendéglőlesen

Private Pepo Fish csárda – Lég

„A Pepo csárda egy nagyon kellemes otthonias környezettel bíró étterem, amely minden esetben házias vonásokkal bír. Ez vonatkozik az étterem környezetére, a kiszolgálásra és a felszolgálásra egyaránt. Olyan, mintha a család ebédlőjében foglalnánk helyet, és a vendéget nagy becsben tartó „cselédlányok” szolgálnák fel a finomabbnál finomabb falatokat…”

Szerző: Mundi Józsi / Fotók: Fekete Nanu

I Love ECO

Állítsd elő otthon mosó- és tisztálkodószereid!

„Legutóbb arra kértem az I Love ECO Facebook-csoport tagjait, árulják el, milyen összetevőkből állítják elő környezetbarát, házi mosó-, tisztító és tisztálkodószereiket. Kaptunk néhány ötletet, és közérthető leírást, hogyan is rohanjunk neki a cselekménynek. A receptek közt akad néhány hasonló, ki-ki saját igénye, ízlése szerint válogasson.”

Összeállította: Szilvási Tibi

Sport

Olyan lesz, mint a dunkirki ütközet” –

harmadik nagy erőpróbájára készül

a dunaszerdahelyi Pingvinek csapata”

Ha a feltételek adottak lesznek, akkor a Sportfanatic Pingvinjei júliusban vetik magukat a habokba, hogy olyat tegyenek, amit előttük még soha senki: hármas váltóban átússzák a veszélyes áramlatokkal, sziklákkal és medúzákkal teli 34 kilométeres tengerszorost.

Szerző: Kiss Balázs

Havi kreatív

Vica és a sujtás

Vica, azaz Kiss Limpár Éva keze munkái, a Dark Side Soutache, már bizonyítottan nagyobb gyakorisággal fellelhetőek a Csallóközben, mint a térség őshonos víziszárnyasai
vagy pontyféléi. Elegáns rendezvények kötelező érvényű kiegészítőivé és elhagyhatatlan hétköznapi viseletté váltak darabjai. Akinek még nincs tőle ékszere, valamiről biztosan lemarad. Nemcsak a szépséges sujtásos csodákról, hanem az ő megkapó személyiségéről is.

Szerző: Kürthy Judit / Fotók: Ugróczky István

Baba-mama

„Nincs előttem egy ideális gyermek képe”

Úgy gondolom, ahhoz, hogy a gyermek jól érezze magát az iskolában óvodában, szüksége van egy „stabil testre”. Az a gyermek tud igazán tanulni, aki képes stabilizálni testét és ellenőrizni mozdulatait. Testi-lelki egyensúlyról van szó – ha a gyermek rendelkezik megfelelő testtudattal, izomerővel, egyensúllyal, akkor képes megülni, nem csúszik le a székről, nem hintázik, nem teszi le a fejét óra közben a padra.

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Ugróczky István

Június lánya

Andrikovics Bianka

Említs egy nem mindennapi dekorációs elemet, amit elhelyeznél a nappalidban vagy a szobádban!

Havas John kardját. (Hosszú karom)

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Fekete Nanu

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább