Igor Dobrowalski street artjai – Beszürkült empátia

Igor Dobrowalski tehetséges street artista, a függőségről, a szegénységről, a depresszióról és a háborúról készített alkotásait mutatjuk be.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Iszak Martin

Miért érezheti valaki úgy, hogy a mai világban egyre alábecsültebb tulajdonsággá válik az empátia?

Az empátia mértéke gyakorlással (…) csökkenthető. Végülis a sürgősségi osztályon dolgozó orvos sem érezheti minden egyes páciensnél ugyanazt a kínzó fájdalmat! Dolgozni már nem is maradna energiája

– vallja Hollandia egyik leghíresebb neurobiológusa, Dick Swaab.

Manapság az információs forradalom indította hírhullám olyan színtű erőszakáradatot tár elénk nap mint nap, hogy nem is véletlen, ha a híroldalak által árasztott halálbűztől mi is befogjuk az orrunkat. Nem tűnt el belőlünk az empátia, csak „aki közelebb áll hozzánk, azzal kapcsolatban nagyobb empátiát érzünk.”

De valljuk be, ez nincs rendjén! Igor Dobrowalski tehetséges street artista is így érzi, hiszen szerinte ez az egyik legfontosabb képesség, de napjainkban egyre alábecsültebb vonássá vált. Olyan témák foglalkoztatják a lengyel származású művészt, mint a függőség, a szegénység, a depresszió vagy a háború. Műveivel arra kíván rámutatni, hogy a mindennapi életünkben tapasztalt problémák eltörpülnek a világban zajló eseményekhez képest, és az élet sokkal kegyetlenebb is lehet hozzánk.

A teljes cikk elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább