A hónap végéig van mód a vízfogyasztás ingyenes legalizálására

A szerződés nélküli illegális vízfogyasztók számára remek lehetőséget kínálnak a vízművek, hogy elkerüljék a szankciókat. Ennek részleteiről Hájos Zoltán polgármester tájékoztatta a Dunaszerdahelyi Hírnököt.

„A Nyugat-Szlovákiai Vízügyi Társaság április 1-jétől július 1-ig „Vezérigazgatói pardon” keretén belül lehetővé teszi a szerződés nélküli vízfogyasztóknak vagy a szennyvizet a közüzemi szennyvízcsatorna-hálózatba illegálisan engedőknek, hogy szankciók nélkül legalizálhassák csatlakozásukat. A vállalat ebben az időszakban eltekint a legalizált vízfogyasztási hely vagy szennyvízkibocsátási hely szemlézésével kapcsolatos költségek számlázásától is.

Fontosnak tartottam figyelmeztetni a lakosokat erre a lehetőségre, mert közeleg a határidő vége, s addig jelentkezhetnek a társaság dunaszerdahelyi irodájában, amely a Karcsai úton található.

A szakemberek ezután felmérik a helyszínt, s ezután javaslatot tesznek, hogyan köthető az a legálisan a hálózatra és szerződés megkötésére is sor kerül. Mindennek környezetvédelmi szempontjai is vannak, mert ugyan városunk 99 százaléka már közművesített, de vannak olyan régebbi ingatlanok, amelyek esetében a lakók még nem csatlakoztak rá a szennyvízcsatorna-hálózatra, s a saját szennyvízgödrével oldják meg a elvezetést, amely sok esetben nem felel meg a modern kor környezetvédelmi elvárásainak.

A csallóközi ivóvizek atrazinnal való szennyeződése kapcsán feltehetően mindenki tudatosította, milyen fontos, hogy ne szennyezzük a földjeinket, s használjuk ki a hálózat kínálta előnyöket. Azt gondolom, azoknak, akik illegálisan használják a rendszert, élni kell a Nyugat-Szlovákiai Vízügyi Társaság által kínált lehetőséggel, mert a későbbi időszakban akár büntetőjogi következményei is lehet az esetleges visszaéléseknek, most pedig a korábbi mulasztásokat szankciók nélkül lehet helyrehozni.”

A cikk megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök aktuális számában.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább