Sikikonyha – negyedszer is díjesővel!

Újabb, finomabb ételek, a régmúltból elővarázsolt sütemények, igényes tálalások – ezek jellemezték a hétvégi Sikikonyhát, a szabad tűzön készült ételek és házi sütemények versenyét.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A Sikabony Polgári társulás negyedik alkalommal szervezte meg csapatok és egyéni jelentkezők (a sütemények versenyében) számára a Sikikonyhát, vagyis a szabad tűzön készült ételek és házi sütemények sikabonyi versenyét.

A zsűriben idén Laci bácsi, azaz Benke László mesterszakács, mestercukrász, olimpiai bajnok, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapító nagymestere, Bene Sándor Venesz-díjas mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend szakácsszekciójának vezetője, Izsák Lajos, a Club Culinare Hungary tagja, népi főzőmester, Benke Gyula, valamint Simon Ferenc, a Sikabony Polgári Társulás elnöke foglalt helyet.

A Sikikonyhán ezúttal tizenkét csapat főzött, volt vörösboros szarvaspörkölt, csilis bab, marhagulyás krumplis pogácsával, marhapörkölt, pacalpörkölt, disznóorr pörkölt, muflon ragu, töltött káposzta, paprikás krumpli és diétás burger – a délidőre érkező éhes látogatók nagy örömére. A látványkonyhán pedig ezúttal is a zsűri főztjét csodálhatták-ízlelhették meg az érdeklődők, miközben a talpalávalót az Oké zenekar húzta…

Végül egy különdíj, három arany-, három ezüst- és három bronzérem talált gazdára. Az első díjat a PAPAMAMA csapata vihette haza ismét, a Léva-melléki muflonragu, sikabonyi módra, szalonnás-gombás zsemlyegombóccal című „költeményükkel”. Egyben ők lettek a közönségdíjasok is, a legtöbbet eladott kóstolójegyek alapján, valamint a vándorserleg végső tulajdonosai is – minthogy már harmadszor nyerték meg a versenyt.

A teljes cikk a fotógalériával együtt megtekinthető a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább