Előrelépés a műanyag-szelektálás területén Dunaszerdahelyen

Továbbra is a fejlődés jellemzi a város és az FCC Slovakia hulladékgazdálkodási vállalat közti gazdasági együttműködést Dunaszerdahelyen.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Gál Attilától, az FCC Slovakia képviselőjétől megtudtuk, február közepén indult a meghatározott műanyaghulladék szervezett elszállítása Dunaszerdahely családi házas övezeteiből. Havonta egyszer szállítják el ezt a fajta hulladékot (az időpontokat a táblázatban találják), s az elmúlt négy hónapban több mint kétszeresére nőtt az elszállított hulladék mennyisége. A nyáron a magasabb ásványvízfogyasztás miatt további növekedés várható, de már most is sikertörténetnek nevezhető az újítás azért is, mert a legtöbb városlakó valóban azt helyezi a sárga zsákokba, ami oda tartozik. A lakosok több zsákot is kihelyezhetnek, s minden esetben annyi üres zsákot kapnak, amennyit elszállítottak tőlük. A fejlődésre ugyanakkor továbbra is van mód, nem csak itt, hanem leginkább a lakóházas övezetekben, ahol továbbra is még magas az oda nem illő szemét aránya az osztályozott hulladéktárolókban.

Az FCC Slovakia pedig továbbra is aktív szerepet vállal az önkormányzattal közösen a tájékoztatás területén is. A „Kreslíme so Smietkom” elnevezésű művészeti verseny évek óta nagy sikerrel zajlik, ide különféle hulladékokból készült alkotásokról – és nem csak rajzokról – küldhetnek be fotókat az ovik, ill. iskolák, amelyekre aztán a vállalat weboldalán lehet szavazni. Idén a dunaszerdahelyi Meseerdő óvoda egyik alkotása kapta a legtöbb szavazatot, így Ők nyerték meg az idei versenyt, de a papírgyűjtés területén is nagyon eredményesek a városunk oktatási intézményei.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk oldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább