Egri Árpi duplázott! A Felvidéki Vágta szenzációs lovasát kérdeztük

Tegnap került megrendezésre a IV. Felvidéki Vágta, melynek első három helyezettje kijutott a szeptemberi Nemzeti Vágtára, Budapestre. 

Egri Árpád, aki Somorját képviselte Roven Revolverrel, Nyékvárkony lováért, Csinos felkészítéséért is felelős volt. Dupla sikert hozott számára a tegnapi nap, ugyanis Csinos első helyezett lett Schavel Péter lovas vezetésével, Árpi pedig egy hihetetlen hajrá után a harmadik helyről és legalább negyed körhosszal lemaradva végül a második helyre futott be.

Fotók: Fekete Nándor

Örülünk, igaz? Ez az eredmény kijuttatott Titeket a Nemzeti Vágtára.

Igen, nagyon örülünk. Szerettem volna ismét megnyerni a futamot, ahogy 2015-ben is. Olyan lovat kerestem a Vágtára, mellyel ez sikerülhet. Úgy érzem, meg is találtam.

Hihetetlen hátrányból indultatok, melynek ledolgozása az elején teljesen esélytelennek tűnt. Roven háttal állt a menetiránynak, hosszú méterekkel a másik két ló mögött, amikor elindították a futamot.

Nagyon nagy hátrányt kellett ledolgoznom a verseny indításakor, igen. Ők már majdnem az íven voltak, amikor rendesen el tudtam indulni.

Roven rettentő gyorsasága, azt hiszem, legtöbbünk számára nem is volt kérdés. Talán inkább az, hogy mégis hogyan juttok el a startzónába. Ugyanis az előfutamok alatt és a döntőben is a felvezető körökben is forgott veled. Többször is volt, hogy le kellett ugranod róla, hogy megelőzd a balesetet.

Igen, vele inkább azon kell még dolgoznunk, hogy egyáltalán el tudjunk indulni és a startzónába rendesen bekerüljünk. Az előfutamoknál is nagyon nehezen sikerült ez.

Mik a céljaid a Budapesti Vágtán, milyen eredményekre számíthattok?

Budapesten remélem döntős leszek. Azt nem hiszem, hogy meg tudnám nyerni, mert a magyarok nagyon jók, de legalább döntőt szeretnék futni. Rovennel nagyon nagy esélyem van erre. Tavaly a 75 lóból a 12. leggyorsabbak lettünk. A döntő második helyzettjének idejét akkor mi is megfutottuk.

Mi a véleményed a pályáról?

A pálya nagyon jó volt. Tökéletes volt a talaj. Az íveken is módosítottak, kitágították őket, hogy ne legyenek olyan szűkek, ahogy a korábbi években. Ez a hosszabb lábú, nagyobb termetű lovaknak kedvez. Rovennek is jobb volt a húzása.

A futamot nézve bárhol is álltam, a Te nevedet kiabálták. Rengetegen szurkoltak idén is Neked. „Gyerünk Árpi, hajrá Árpi”. Hogy élted ezt meg?

Nagyszerű érzés volt. Rengeteget sokat segít bent. El kell mondjam neked, hogy kint a pesti Vágtákon, már a kijutás is csodálatos, de amikor Felvidék két 40 személyes busszal jön utánam szurkolni, az leírhatatlan élmény.

Köszönjük az interjút és a budapesti döntőhöz is sok sikert kívánunk!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább