A Komenský utca leghangosabb napja

A hosszú DJ-turnék miatt ma szünetel a Vikkendhouse. Csütörtök estétől vasárnap éjjelig öt helyszínen DJ-zünk Szlovákia- és Magyarország-szerte. Amíg gyűjtöm a zenei inspirációkat és a következő epizód elkészül, tekintsünk vissza egy csodás korszakra, amelyet úgy hívnak, rivájndozás a Komenský utcából, Dunaszerdahelyről. 

A rivájndozás pontosabban élő zenés videós közvetítést jelent, mely három éven át, csütörtök esténként zajlott innen, a Durvacrew házból.

A célja mind a 150 alkalommal az volt, hogy teret kapjanak hazai és külföldi zenészek, akik videón is élőben követhetők voltak a rádió oldalán. A koncertek, DJ-szettek a mai napig keringenek szerte a világban és otthonról is elérhetőek mindenki számára. 

 

Az archívumban szereplő videók közül az egyik legemlékezetesebb a Renton and the Error Jam élő koncertje volt, amely addig soha nem hallott és látott energiával dübörögte körbe a várost. Szinte mindenhonnan lehetett hallani, hogy valami készül, mert a közvetítés előtt egy órát próbáltak a srácok. Mire elkezdődött a koncert, már nagyon izgultunk, hogy az óriási hang miatt kihívják a rendőröket a szomszédban lakók, vagy maguk jönnek oda tűzzel-vassal, mérgesen. Nos hál’ istennek semmi sem zavarta meg a somorjai srácok koncertjét, mely pontosan négy éve, június 26-án zajlott.

A vasárnapi pihenés mellé tegyétek be a videót és hallgassátok meg Rentonékat:

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább