Holnapután vaskedden

Adj egy falás kenyeret, te legény, már két hete, hogy egy falatot sem ettem. Majd holnapután vaskedden – mondotta a legény, s elkergette a békát. A béka elment szó nélkül, de a legény csakhamar elaludott… 

A cikk megjelent a Klikk Out 2018/07. számában.

És folytatódhatna a mese, ám a valóságban már rég nem aludta ki magát a legény! Minden reggel 4:45 kor ébreszti az óra, hogy míg ti felébredtek, addig a BETYÁRTANYÁBAN kész legyen a reggeli móka. Sült kolbász, vagy májas hurka? Bundás kenyér vagy sült sonka? Eccsó, vagy egy jó kis lecsó…? Bármit kérhetsz, ha tudjuk, szemed előtt elkészítjük! Míg délebédre főzzük a falatokat, kedvedre szolgáljuk fel a reggelis zamatokat.

Délebédre sok változott, az étel ára már korlátozott! Felhagytunk a felméréssel, maradtunk a kimérésnél. Így az ebéd ára nem súlyban, inkább adagban maradt kínálatra. Napi két fajta leves, négy fajta főétel és heti kínálatok hada várja azt, ki ellátogat a Betyártanyába!

 

Még mindig próbaüzemmódban nyomjuk, hétköznaponként reggel hattól délután kettőig ezerrel toljuk! Hörpinteken azért estére újra kinyitjuk kapuinkat, hadd kóstoljátok kedvetekre falatjainkat! Sokat fogunk még változni, a nyitva tartást és az ételpostást igyekszünk mihamarabb elindítani. Így nem kell majd mást tenned, mindössze a hallókészülékedet felvenned, csaplárunkat kitekerned, és már tömheted is a beled!

A zabálócsütörtököt egyelőre elhagytuk, majd ősszel folytatjuk! Ha úgy gondolod, hogy a Betyártanyában egy szép alkalmat ünnepelnél, mindenképpen keress fel minket az épületnél!

Hát folytatódjék a mese, tán sosem lesz vége…

Kimegy a legény a szőlőbe, leül ő is falatozni, s hát jő egy béka, kenyeret kér tőle.
– Adok én jó szívvel, hogyne adnék!
Letört egy jó darabot a kenyérből, s szépen a béka elé tette.
– Egyél, szegény béka, nesze.
– No, te fiú – mondotta a béka –, jótétel helyébe jót várj…

Így hát sok szeretettel várunk, kedves vendég!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább