Lakossági fórumot tartottak kutyaügyben Dunaszerdahelyen

Kutyaélet Dunaszerdahelyen jelszóval lakossági fórumot tartottak a járási székhelyen. A szervezők többek között kutyásokat és nem kutyásokat, panelházban és családi házban lakókat, városi képviselőket és városházi alkalmazottakat vártak az összejövetelre. Egyszóval mindenkit, hogy beszélgessenek a négylábú kedvencek tartásának, sétáltatásának előírt és sokszor be nem tartott szabályairól – számolt be a ma7.sk-ra hivatkozva a Dunaszerdahelyi.sk.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A július 4-én megtartott fórumon kevesen vettek részt, annak ellenére, hogy a téma sokakat érint és nem újkeletű. Korábban ugyanis többször egymásnak feszültek már az ebtartással és sétáltatással kapcsolatos pro és kontra vélemények.  A városi hivatal adatai szerint Dunaszerdahelyen 2017-ben 1695 kutyát tartottak nyilván, ebből 799 eb panellakásban él. A hivatal pénzügyi és vagyonnyilvántartási főosztálya több mint 15 ezer euró ebadót rótt ki, az adónem megfizetési aránya 95 százalékos volt a tavalyi évben.  Kevés a kutyafuttató és a kutyaürülékre szolgáló kuka „Tisztességesen fizetjük az adót, ezért cserébe mi, kutyatulajdonosok szolgáltatást várunk” – mondta Mészáros Andrea, az összejövetel szervezője. Elmondta azt is, felmérést végzett arról, mennyi kutyaürülék elhelyezésére szolgáló kuka van a városban. „A MAX bevásárlóközpont mögötti parkban egy, a vasútállomás melletti parkban szintén egy kuka van kihelyezve, miközben a belvárosban a sétálóutcán és a kultúrház előtti parkban összesen öt.

Ennek a logikáját nem értjük. Hiányoljuk továbbá a kutyafuttatókat, ezért újak kijelölését kérjük, valamint a meglévők bekerítését” – tette hozzá a kutyatulajdonos. Kihangsúlyozta, Pozsony Récse városrészében azok a kutyatulajdonosok, akik időben befizetik az ebadót, kutyapiszokzacskót kapnak cserébe. Azt ugyan elismerte, hogy az emberek jelentős része nem volt hajlandó bemenni a hivatalba a zacskót átvenni. Azt is hozzátette, Dunaszerdahelyen is problémát okoz az, hogy sokan nem szedik fel a kutyaürüléket.  A városi hivatal nyitott az új és a gyakorlatban kivitelezhető ötletekre A városi hivatal képviseletében Hervay György, a műszaki és beruházási főosztály vezetője vett részt a fórumon, aki elmondta, hogy az önkormányzatnak nem közömbös a téma. Minden kivitelezhető ötletre nyitottak. Ilyennek nevezte a récsei példát is.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább