“Nincs monoton verze” – Interjú az NB zenekarral

Az NB frontemberével, Kívés Gergővel beszélgettem, hogy többet megtudjak a Nagyszínpad versenyben döntős, a magyar zeneiparba nemrég berobbant, „Az év felfedezettjeként” a Petőfi Zenei Díjon jelölt zenekarról.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Csendes Máté

Mesélnél kicsit a zenekar történetéről? Mikor alakult, mik voltak azóta a főbb állomások?

Ami ezt az ötösfogatot illeti, 2016 májusában debütáltunk a Budapest Parkban. Talán mondanom sem kell, hogy mekkora kezdőlökést adott ez a közös első fellépés. Akkor már sejtettük, hogy nagy dolgok várnak még ránk. Fel is pörögtek körülöttünk az események, befejeztük a Belépő című lemezünket, jött az NKA pályázat, forgatások, turnéztunk Erdélyben, egyre több telt házas bulit adhattunk, idén pedig a Nagyszínpadon is indultunk. Ennek következményeként már a legnagyobb fesztiválokon is ott lehetünk, valamint a Petőfi Zenei Díjra is jelöltek bennünk „Az év felfedezettje” kategóriában. – Dióhéjban ennyi az elmúlt két év, de ha jobban visszatekintek, a lista akár háromszor ilyen hosszú is lehetne.

Honnan jött a név ötlete?

Körülbelül tíz évvel ezelőtt a haverjaimnak mutattam az első szövegeim, és azt mondták, hogy „egy született MC vagy”. Ez angolul ugye Natural Born, és mivel a kosárlabdán keresztül találtam rá a HipHopra, ez kicsit hajazott az NBA-ra is, így megtetszett és rajtam maradt.

A zenétek elég egyedi stílust képvisel, itthon nem igazán találni párját. Hogyan fogalmaznád meg, milyen stílus képviselői vagytok, miben hoz a zenétek újdonságot a hazai HipHop életbe?

Köszönjük, tulajdonképpen ez egy marha jó kérdés, mi magunk is folyton találgatjuk, de kicsit örülünk is, hogy nem tudnak minket beskatulyázni. Folyamatosan kísérletezünk, de talán azt remélhetem, hogy a rímtechnika elég extrém és egyedi. Ilyen szövegeket eddig tuti nem hallottam a mainstream rádiókban, annak meg pláne örülök, hogy a számaink rotációs játszásnak örvendenek. Jelenleg az Egyszerelem című dalunk a top első helyen pörög a Petőfin, szóval ebben azt hiszem újdonságot adtunk, nem beszélve arról, hogy én nagyon hiányolom a szkreccset is a hazai HipHopból, mi ezt is elég erős vonalon csapatjuk.

A teljes interjú elolvasható az f21.hu-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább