Mit kellene olvasni? – Nyári olvasmányajánló

Most, hogy kitört a nyári szünet, és a tankönyveket/szakkönyveket a sarokba lehet dobni, ideje elgondolkozni, mit olvassunk szabadidőnkben. Az ember nem szívesen visz magával a strandra vagy a fesztiválokra nehéz olvasmányt, ezért olyan listát állítottam össze, amely egyszerre tartalmaz könnyed és komolyabb könyveket egyaránt.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Sulyok Máté

Sarah J. Maas: Az orgyilkos pengéje és más történetek

Az Üvegtrón-sorozat előzménytörténete. Celaena főszereplésével több történetet tartalmaz, amely az orgyilkosnak nevelt lány fejlődését mutatja be. Az írónő eredetileg az interneten publikálta a történeteket, majd látva milyen nagy érdeklődés kíséri, végül egy könyvet állított össze belőlük. Így áll a könyv 5 különböző fejezetből. Aki nem ismeri még a sorozatot, annak érdemes ezzel kezdenie, hiszen belelát az előzményekbe, illetve megismeri az írói hangnemet, a fantasztikus világot és megtapasztalja a karakterek jellemváltozását.


Charles Bukowski: Hollywood

A könyv a filmkészítés folyamatát mutatja be: az író megírja a forgatókönyvet, keresnek szponzorokat, majd… majd semmi mert nincs pénz. Persze a könyv végére elkészül a film, Chinaski pedig a sok piától majdnem kikészül. Bukowski regényei önéletrajzi ihletésűek, tehát a film valóban elkészült, egy kis nyomozással ki is lehet deríteni a címét. Az író ezzel a művével olyan, mintha a kulisszák mögé engedne be minket. SŐT, egy-két jelenet háttértörténetét is megtudhatjuk. Az egészet persze Bukowski egyedi stílusával és humorával.

A többi könyvajánló megtekinthető az f21.hu weboldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább