A strandolók tíz fajtája – 2. rész

Nyakig vagyunk a strandszezonban, néhányan talán már meg is mártóztak mind a medencék hűsítő vizében, mind pedig abban az erkölcsi fertőben, mely a strandokon található embertömegben való túléléshez szükségeltetik. Ezúttal sem engedem el a kezeteket, folytatom kiképzéseteket a strandolók alaptípusait illetően. Természetesen most is, kinek nem inge…, annak biztosan gatyája.

Negyedik típus: A megvilágosult
Ez az egyébként igen jámbor fajta, nagyon gyakori tagja a vízlelőhely élővilágának. Amíg meditációját meg nem zavarják, kifejezetten csendes, képes akár az egész napot is békés szunyókálással tölteni.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/8. számában.

Hanyatt fekve, törölközőjét pusztán fejtámaszként használva, lázasan keresi az utat lefelé alfába, és hát néha el is bóbiskol, ami ugyebár teljesen elnézhető ebben a nagy melegben. Hacsak valaki kezében két tejfölös lángossal meg nem botlik benne a medence szélén, képes végigaludni az egész nyitvatartást. Viszont ha felébresztik, felettébb hangos méltatlankodás közepette közli a világgal, hogy itt már pihenni se lehet, pedig ő azért jött ide.  Fürdőzés közben vele sem lesz túl sok problémád, hisz a medencéket nem sűrűn látogatja.


Ötödik típus: Az ecceréllünk
Lelkivilágukat tekintve az ecceréllünkök talán mind közül a legbonyolultabb és legösszetettebb típusok. A hétköznapokban felgyülemlett nagy mennyiségű frusztrációjukat és szorongásukat egyszerre akarják kiadni magukból, ezért gyakran ,,fullban nyomják a kretént”, ami a csövön kifér. Az egész hetes viselkedés után a strandon végre szabadjára engedik a bennük rejlő freudi állati én-t, és ha épp kedvük tartja, akkor a harminc centis vízbe is szívesen ugranak nekifutásból indiánfejest.

Általában falkában járnak, ami sokszorosan felerősíti az ecceréllünk mentalitást.

 

Könnyedén felismerheted őket a strandon, velejárójuk általában, hogy ők a leghangosabbak, a legizgágábbak, és a saját határaikkal együtt, előszeretettel feszegetik a strandon dolgozók egyébként is zilált idegrendszerét. Figyelem! Ez a fajta bár nem mondható rosszindulatúnak, meggondolatlanságából adódóan gyakran jelent veszélyt önmagára és környezetére is.


Hatodik típus: A seriff
Egy újabb nagyon összetett és bonyolult személyisége a medencék környékének. Ez a fajta is csoportban jár, legtöbbször a forró vizes seggáztatók környékén található meg. Könnyen felismerhető arról a tulajdonságáról, hogy neki soha semmi nem elég jó.

Dobai Bálint felvételei

A víz legtöbbször túl hideg vagy túl meleg, túl nedves, esetleg szárítja a bőrét, és nap már nem úgy süt, ahogy anno valamikor, hanem sokkal máshogyabban, egyértelműen rosszabbul.

Bár a medencék vizét ő maga látogatja, mégis, ha ölni lehetne szemöldökkel, a nap végére vagy 8-10 hulla úszkálna körülötte,

 

hisz imád megsértődni azon, ha esetleg valaki labdázik, futkos, hangosan nevetgél, fröcsköl, vagy csak egyszerűen nem abban a szögben ül, ahogy az szerinte evidens volna. Ebbéli meglátásait gyakorta közli az alkalmazottakkal, és számonkéri őket, miért nem tesznek végre valamit. Ezúton is kérek mindenkit, ne bántsátok a seriffeket. Valójában kenyérre lehet őket kenni, mindössze néhány kedves szó kell nekik, hisz a legtöbbjük csak egy kis törődésre vágyik. Szóval, ha beszólnak, miközben strandolsz, ne veszekedj, csak öleld meg.


Hetedik típus: A homo intactus (érinthetetlen)
Ez a típus valójában egészen békés, egészen addig, ameddig ő akarja. Jellemét a zord nagyvilág edzette olyan keményre és acélosra, hogy ma már tudja, a gyenge elhullik, és mindig az erősebb kutya ba…, az, amelyik harap, de nem ugat.

Szavát nem gyakran hallani, csendesen, intelligensen élvezi a fürdő nyújtotta örömöket, egészen addig, amíg el nem akad valamin.

 

Lehet ez bármi, éppúgy, mint a seriffnél, bár az intactus nem keresi a hibát szándékosan. De ha a hiba mégiscsak megtalálta őt, onnantól kezdődően tíz évig tartó Odüsszeiát képes járni bárkivel, melynek során végig azt szajkózza, én fizettem. Megmutatja, hogy ő, ha már egyszer fizetett, akkor igenis azt fog csinálni, amit akar. Joga van a medencében lenni akkor is, ha abban épp nincs víz, mert javítják. Mit neki a vihar, ha kifizette a belépőt, jégesőben és villámlásban is úszni fog. Sőt, mivel kifizette, a fürdőgatyát sem csavarja majd ki a strandon távozás előtt, jó lesz az otthon a muskátlikra. Hisz kifizette.

Folytatás következik…

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább