Megnyitották a tanévet a dunaszerdahelyi sulikban

Ünnepi tanévnyitóval indították az idei évet a dunaszerdahelyi alapsulikban, középsulikban. Íme egy válogatás a Dunaszerdahelyi.sk jóvoltából.

Így indult a tanév a Szabó Gyula Alapiskolában

A dunaszerdahelyi alapiskolai tanévnyitók sorát a Szabó Gyula Alapiskola kezdte, ahol az ünnepélyes pillanatok fél kilenckor kezdődtek.

Az iskola udvara megtelt diákokkal és szülőkkel, majd a kellemes, eső utáni őszi időben kezdetét vette a 2018/19-es tanév. A megnyitó elején Bors Pál és Balogh Lilla Gerda, az intézmény diákjai verssel és énekkel üdvözölték diáktársaikat, majd Nagy Árpád iskolaigazgató mondott beszédet.

Ennek során kitért arra, hogy idén 60 diákkal többen, összesen 710-en tanulnak majd az oktatási intézményükban és nem csak a létszámban gyarapodtak, hanem tovább fejlődött maga az iskola is. Az előző évekhez hasonlóan ugyanis újabb fejlesztésekre került sor, a jelenlévők is láthatták a sportpálya körül kialakított futópályát, s az iskolakonyha is teljesen átalakult.

Bővebben…

Hajrá Vámbéry!

A zenei betéttel, szavalattal kezdődő műsorban előbb Dunaszerdahely város vezetése részéről, valamint az alapiskola szülői szövetségének vezetősége és tagjai nevében dr. Horváth Zoltán alpolgármester szólt a népes hallgatósághoz.

Elsőként a legkisebbekhez szólva elmondta, hogy ez az első tanév lesz az, amely megnyitja majd a számukra a tudás kapuját, hiszen megtanulva az ABC rejtelmeit, minden kíváncsiságot ki tudnak majd elégíteni magukban. Utalt arra is, hogy reméli, a gyerekek okosan meg fogják találni a kellő hangsúlyt a pihenés és a kötelességek teljesítése között. „Ebben a segítségetekre lesz a Vámbéry kiváló pedagógusgárdája, és ha szorgalmasak, igyekvőek lesztek, olyan légkört tudtok kialakítani az iskolában, amelyért szeretettel és örömmel fogtok idejárni” – fogalmazott Horváth.

Bővebben…

Véget ért a szünidő, kezdődik a tanév a Kodályban

A gyerekekhez szólva arra kérte őket, hogy segítsenek ők is. Segítsék a pedagógusokat abban, hogy tovább fejleszthessék képességeiket, hogy tovább tudják adni nekik a tudást. Az iskolában ugyanis az a jó, ha elégedetten megy haza diák és tanár egyaránt, másnap pedig mosolyogva lépi át újra az iskola küszöbét.

Az igazgató külön köszöntötte az elsősöket, akiknek ez a nap mérföldkő az életükben. Az aggódó szülőket pedig megnyugtatta, hogy jól döntöttek, amikor a Kodályba íratták csemetéjüket, hiszen az iskola tanárai mindent megtesznek majd azért, hogy okos, intelligens tanulók váljanak gyermekeikből. Kérte a szülők segítségét, hogy kommunikáljanak az iskolával, mondják el, ha valamit másképpen gondolnak, de azt is, ha elégedettek. Kiemelte az idén végzősöket, nekik sikeres tanévet kívánt, hogy szép emlékekkel távozzanak az iskolából.

Bővebben…

Szakképzési műhelyek kialakításával bővült az iskola

Szeptember 3-án ünnepélyes keretek között nyitották meg a 2018/2019-es tanévet a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában.

A közel ötszáz diáklétszámot számláló magán fenntartású oktatási intézményben a diákok vendéglátó-ipari és szolgáltatói szakmákat (pincér, szakács, cukrász, cukrász szakács, fodrász, autószerelő) és tanulmányi szakokat (idegenforgalmi szolgáltatások, hotelakadémia, közétkeztetés, gépészet, hajkozmetika, vállalkozás a szakmák és a szolgáltatások területén) látogatnak. Érettségi utáni tagozaton a szállodák és utazási irodák menedzsmentjén tanulhatnak tovább.

Bővebben…

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább