Piszok nehéz az a büdös iskolatáska…!

Becsengettek. Walking Dead forog csapó nélkül is az udvaron, a folyosón. Vánszorog a siserehad, hogy megfizessen frivol nyári bűneiért.

A cikk megjelent a Klikk Out 2018/09. számában.

Vége a dalnak és a játéknak, ez itt a privát brutális valóság. Belépsz délelőttjeid cellájába, elfog a déja vu, innentől megint felelni kell, tudatlanságodért, tetteidért. Mégis mi az odabent, ha nem a 22-ek csadpája?!

A büntetés nyakló nélkül jön szembe, köszönés nélkül nyom homlokkal mellbe. Egyetlen ötöst kértél a cimbitől – még a fém-detektornál, a börtönkapuba’ – ehelyett bent kaptál hármat is, a dementornál, nos ülhetsz pozorba’.

Mégis mit tanít ez?! Hogy mi a pályo és ki a góré? Szígyen a köbön, ílet a gyök alatt! (sic!) Nem, aranyapám, épp a jövődben gyalogolsz a hibbantnak tetsző Dokival; essen le a tantusz, te ma még csak tényleg egy nyuszi vagy!

 

Csupán egy abszurd meseüreg az otthonod, ahol azt hiszed, Te osztod a lapokat. Dünnyögsz, ha Szív Királynőd s Királyod nem úgy táncol, ahogy fütyülsz. Úgy hiszed, a tan az nem terem, hanem sorvaszt, s odabent füledbe csak forró ólmot öntenek. Miközben magadról elhiszed, hogy már tudod, nincs kanál; s te vagy az új, az énekes Neó. De hoppláré, öcsi-hugi, te a másik kapszulát vetted be, ez csak a homeó!

Le kellene húznod az egód a hatodikról, az már neki túl magas, ne legyen egy szent tehén. Pláne, ha minősége meg nem épp hadronütköztető, hanem a szuterén.

 

Három a magyar igazság, négy a ráadás. Csak ennyi pofont kérj idén, s legyen benned jókora adag tartás. Épp most törleszted jövőd hitelét, tanítód nem a lidérced, hanem aki ébreszt és küzd az értelmedért.

Nem baj, ha Ohm törvényének ellenállsz, vagy ha gőzöd sincs, Sierra Leone egy ország vagy divattervező, csak legyen benned olyasmi, amit úgy hívnak, méltóság, és ne legyél a történet végén egy kóválygó zabhegyező…

Az iskolázatlan ember talán el tud lopni valamit egy tehervagonról, de az, aki egyetemre is járt, el tud lopni egy egész vasutat.

Theodore Roosevelt

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább