A boldogság forrása

„Elhagyott, pedig én mindent megtettem érte…” Ugye milyen sokszor hallani ezt a mondatot? Ha visszakérdezek, mit takar a minden, általában azonnal világossá válik számomra a probléma.

Hiszen nem mindegy, mit értünk ez alatt. A férfiak sok esetben úgy vélik, a mindenbe csakis az anyagi javak tartoznak bele. Ajándékokkal halmozzák el kedvesüket, virágcsokrokkal állítanak be esténként, elviszik kirándulni egy luxushotelbe, méregdrága étterembe hívják vacsorázni, ékszereket vásárolnak. Majd nyugodt szívvel és lélekkel hátradőlnek a kanapén, gondolván, a nő nem panaszkodhat, hiszen mindene megvan.

Mit akarhat még?

 

Igen, valóban egy ilyen kapcsolatban a nőnek mindene megvan. Minden anyagi, megvásárolható dolga megvan. De vajon erre van szüksége? Ettől lesz boldog és kiegyensúlyozott? Rossz hírem van: nem!

Ennél klasszisokkal több melót kell belefektetni egy kapcsolatba. Persze, bizonyára minden nő hálás, ha az imént felsoroltakat megkapja. De a női lélek nem feltétlenül e javakra vágyik. Sokkal többet jelent egy kedves szó, egy mosoly.

Sokkal többet jelent, ha a mellettünk lévő férfi nem ékszerekkel akar felvidítani bennünket, hanem őszinte szeretettel a szemünkbe néz, megfogja kezünket, s érdeklődik, mi nyomja lelkünket. Meghallgat és csak ránk figyel közben. Nem a telefonját nyomkodja, s néha odaböki: „aha”.

 

Az őszinte érdeklődésével, odafigyelésével tud a legtöbbet segíteni. Ha fáradtak, kimerültek vagyunk, nem kell luxuskiruccanásra vinniük. Elég, ha besegítenek az otthoni házimunkában. Hiszen cseppet sem veszít férfiasságából az, aki néhanapján a kezébe veszi a porszívót, vagy épp elmossa maga után a tányérját. Ha megbántanak, felesleges az óriási virágcsokor! Sokkal többet ér a szívből jövő megbánás és bocsánatkérés. Ha pedig épp nincs időnk vacsorát főzni, nem kell a legmenőbb étterembe futni.

Többre értékeljük, ha kedvesünk meglep minket egy általa készített menüvel.

 

Legyen az akár egy egyszerű szendvicskenyér, vagy rántotta… Ő készítette, törődésből, szeretetből. Ennél több pedig nem kell! Persze, néha a „luxus” meglepetéseknek is helyet adhatunk, de nem azok állnak az első helyen. Egy nő kedvese törődését érezve lesz boldog.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább