Őrzik Tilajčik Imi emlékét

Idén év elején távozott, de barátai tesznek azért, hogy a jövő generációi se feledjék az ismert zenész és dunaszerdahelyi ikon, Tilajčik Imi emlékét.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Hodossy Gyula elárulta hosszú évtizedekre visszanyúló barátság kötötte össze Imivel, s éppen ezért érezte úgy, hogy tennie kell az emlékének megőrzése érdekében. „Továbbá fontosnak tartom, hogy megbecsüljük a nagyjainkat itt Dunaszerdahelyen, s odafigyeljünk azon tehetségekre, akik itt élnek vagy éltek köztünk. Nagyon felszínesek az ismereteink rólunk és nem is érdekelnek bennünket úgy, ahogy szerintem kellene” – árulja el a könyvkiadó, akitől azt is megtudjuk Iminek ötven éves születésnapja alkalmából egy meglepetésdíjátadót is szerveztek egykoron.

Sikerült összeállítaniuk egy kis kötetet, az utolsó vele készült interjú is szerepel benne, amely a Dunaszerdahelyi Hírnökben jelent meg, valamint a temetésén elhangzott beszéd és néhány írás. Emellett képek is helyet kaptak a kiadványban, igaz, mint Hodossy elárulta, meglepően nehéz volt képeket találni Imiről. Ahogy a zenében is, a fellépések során sem szerette, ha ő volt a középpontban és inkább másokat népszerűsített.

„Mindig másokkal foglalkozott, miközben úgy értett a zenéhez, mint kevesen a tájainkon. Az Éjszakai fényei című számot mindenki ismeri, de kevesen hallották további dalait. Sikerült még 2016-ban felénekeltetni vele néhány dalt, s Ollé Lajos munkájának köszönhetően három helyet is kapott a cd-n, amely a könyvben található.”

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább