Falatkák varázslása a kicsi gyerekszájba

Mégis hogyan? Nem tudom.  

Hát a cikk lényege meg is volna, nem akarom túlragozni. De mégsem adhatom fel ilyen könnyen, mert én magam is őszintén szeretnék rájönni, hogy mi is ennek a titka.

Ugyanis sem a külön fogások készítse, sem a külön fogások nem készítse, sem a folyamatos győzködés és asztal körül kergetés nem segített otthon abban, hogy ezt eredményesen, napi rendszerességgel megtehessem: tápláló falatokat varázsolni a kicsi gyerekszájba.

Sok anya kiált fel otthon a reményvesztettségtől és hajlamos napról napra mindig egy kicsit feladni az elveiből, mindabból, amit eleinte olyan szépen kigondolt.

 

Gondosan megterveztük gyermekeink étrendjét, kicsi csecsemő korától majdhogynem egész felnőtt koráig. Nem igaz? Gondolatban – legtöbbször ténylegesen is – eltettük a legszebb friss zöldségeket, gyümölcsöket, külön kamrát építettünk a befőtteknek és savanyúságoknak az otthon félig előkészített „csak zutty bele a fazékba és kész is” fogásoknak, hogy mindig legyen mihez nyúlni – mégsem eszik a gyerek!

Egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan elterveztük. Naivan azt hisszük, úgyis rátör az arany gyermekre a rettentő farkaséhség, és akkor majd azt fogja megenni, amit mi elé teszünk.

Ehelyett viszont a következők történnek:

A dugi édességes doboz felkutatása, leterítése, majd bekebelezése

Teljesen mindegy, hogy előzőleg hova rejtettük el, ő mindig tudja. Elég, ha csak egy másodperccel később érünk oda a kelleténél, a fél szelet csoki már a szájában oldódik, olykor akár a csomagolásával együtt.

Az összes elérhető férfi és női táska, szatyor, retikül szisztematikus átkutatása

Hátha akad itt félig megkezdett – azaz Anya által korábban elvett – gumimaci, szőlőcukor, ropi, nápolyi, amit gondatlanul valaki az előszobában, felakasztva, a becipzározott táska, belső, patentos kis rekeszében felejtett. Mert ilyen mindig akad.

„Használt” édesség

A lakás rejtett szegleteinek gondos átvizsgálását követően akadhat egy, a holt terekben óvatosan megbúvó, félig megrágott, elnyalt, kiköpött, cukorka, nyalóka, ami azóta is arra vár, hogy majd a hintázás, rajzolás, vonatozás után visszakerül a guszta gyerekszájba.

[td_smart_list_end]

Ha egy különleges csoda folytán az 1., 2. és 3. lehetőség sem áll fenn, akkor tuti, hogy reggelire palacsintát kér, vajas mézes kenyeret, vagy kakaós tejbegrízt, hogy az a kicsi természetes étvágya is, ami által a „rendes” ételek iránt vágyódna, garantáltan eltűnik, mégpedig nyomtalanul. Mintha nem is lett volna. Pápá étvágy, pápá rendes étel. Pápá Anya!

Pápá Kicsim, én most akkor megyek és inkább felfalom a maradék dugi édességeket, hogy ne Neked kelljen!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább