Vissza a nagy hiphopbulikat Komáromba!

Koncertek, fesztiválok, open airek és minőségi elektronikus zene. Ez mind egy ógyallai fiatalember és társai műve, akik gondosan kiválogatott fellépőknek köszönhetően megtöltött rendezvényekkel éltetik a partykultúrát már egy évtizede. Most hétvégén eddig nem látott és hallott produkcióra invitálnak, ugyanis az amerikai ONYX ad koncertet a komáromi RÉVben!

Fotó: Dominika Nettwallová

A fent említett arc nem más, mint Norbert Kostoláni, aki rendezvények szervezésével foglalkozik közel 10 éve. Elmondása szerint viszonylag fiatalon, 14 évesen kezdett kíváncsiskodni a szabadtéri bulik iránt. Az első, mindent megváltoztató drum and bass zenei élménye 2004-ben volt, az érsekújvári Club no.3-ben. A zene és a hely varázsától felbuzdulva 2008-ban barátjával, DJ Yogival d’n’b partyk szervezésébe kezdett.

Nemsokára meg is szervezte az első DNB Hurka open airt, ami mostanra már a Konkoly Open Air nevet viseli. Az első, mindjárt sikeres fesztivál után, 2014-ben létrehoztak egy szervezőirodát és a zenei palettát house- és hiphoppartykkal gazdagították.

A fesztiválról és a közelgő koncertről kérdeztem Norbit:

 

Egyre nagyobb sikernek örvend a Konkoly Open Air. Hogy jellemeznéd az idei kiadást?

Köszönöm, ez valóban így van, szerencsére egyre sikeresebb a fesztivál. Idén rekordszámú látogatónk volt, aminek nagyon örülök. Természetesen egyedül lehetetlen sikeresen megszervezni egy ilyen rendezvényt, de szerencsére mellettem vannak kedves barátaim, társaim Roderik Dolezsa (Psycho), Olasz István (Dilemma), a Komáromi City Reboot csapat szervezői, DJ-i, továbbá a privigyei Drumatch csapat szervezői, és nem utolsó sorban a Savage Tales és a Trident csapat is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy idén augusztus 17. és 18. emlékezetes legyen mindenki számára, és ez így is lett.

A fesztivál mellett koncerteket is szerveztek. A hétvégén egy igazi oldchool hiphopbanda, az ONYX érkezik Komáromba. 

Most hétvégén, azaz október 13-án szombaton igazi világsztárok érkeznek a komáromi RÉV-be, egyenesen Amerikából! Az Onyx 1993-ban vált ismertté hardcore hiphop stílusával, amely a mai napig nagy kedvence minden hiphop rajongónak.

A koncert szervezésében barátom és társam, Kozma Krisztián (Arim) segít, aki már közel 15 éve foglalkozik hiphopzenével. Szerintem az egyik legjobb hiphop-dj a komáromi járásban, így nagy öröm számomra, hogy vele hozhatom össze ezt a bulit.

Olvastam olyan hozzászólásokat, amiben furcsállják, miért egy ilyen kis városba jön egy ekkora kaliberű előadó. Számít az, hogy legendák csak nagyvárosban léphetnek fel?

Erre nagyon egyszerű a válasz! Egész életemben messzire kellett utaznom, ha egy igazi világsztárt akartam hallani élőben! Ezért úgy döntöttem, hogy nemcsak a nagyobb drum and bass partyk, fesztiválok szervezésébe vágok bele, hanem a hiphop stílust is szeretném magasabb szintre hozni itt, a Komáromi járásban. Szerintem egyáltalán nem lényeges az, hogy mekkora városban csináljuk, főleg ha Komáromról van szó, mivel itt a magyar határ, ezért bízunk benne, hogy nemcsak Szlovákiából, hanem Magyarországról is érkeznek a koncertre. Így egy hatalmasat bulizunk, együtt!

Az Onyx-on kívül még kik szerepelnek aznap este a fellépők közt?

Fellép a magyarországi Killakikitt, aki már régi, szoros kapcsolatban van ONYX-szal, közös számot is készítettek. Szintén Magyarországról érkezik Bobakrome, aki nagyon kedvelt fellépő nálunk! Fellép a komáromi származású Fantom, aki 10 éve aktív tagja a hiphop kultúrának, továbbá nem utolsó sorban az érsekújvári EnzetProjektil csapat 2 fő tagja, Engelbert jr. Rudy és Dj Bion. A jobbnál jobb lemezeket Arim, Fezry és Bion fogja keverni. És ahogy minden hiphopbulinkon, most is fellépnek a szintén Érsekújvárból származó táncos lányok, a Liu’s Ladies.

Mik a tervek a jövőre nézve?

Nagy terveink vannak 2019-re! Először fogunk rendezni az érsekújvári téli stadionban rockkoncertet, nagy rockbandákkal! A hiphopot sem felejtjük el, bízunk benne, hogy ez a mostani ONYX sikeresen alakul, és így majd a következő partyra is egy nagy világsztárt hívhatunk el. A Konkoly Open Airt is szeretnénk még magasabb szintre emelni. Nevesebb fellépőkkel, még jobb szervezéssel, mert fontos, hogy nálunk mindenki jól érezze magát!

Találkozunk a koncerten szombaton!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább