Mások szemében magunkra rácsodálkozni? Ilyen egy jó barát

„Igen, mi vagyunk azok.” Állítjuk teljes bizonyossággal minden nap, amikor reggel a tükörbe nézünk. Ismerősek a vonásaink, már megszoktuk az ábrázatunkat. „Te vagy az!” – mondod. 

De mások szemében teljesen mások vagyunk. Ugye tudod?

 

Fontosak a mély beszélgetések. Főleg azok, melyekben azt érezhetjük, tiszta vízbe csobbanhatunk. Egy finom tér, folyami víz, áttetsző tó veszi körbe a gondolataink. Hozzánk simul, alkalmazkodik az alakunkhoz, hozzáigazodik a méretünkhöz, észjárásunk áramlataihoz. Nem kell magyarázkodnunk, minduntalan meggyőző érveket felsorakoztatnunk, hanem óvatosan belesimulva ebbe a létérzésbe, bátran alábukhatunk, s magunkkal szinkronúszva olyan mozdulatsort mutathatunk be, amilyet csak akarunk, ami akár a fizika törvényeinek is ellentmondhat.

Mindened megvan, ha van egy Jó Barátod! Mert lehet egy biztonságos, szép, elfogadó külső világod. Egységben lehetsz magaddal másutt is. Úgy lehetsz kint, hogy egy időben bennmaradsz magaddal. Megmutatkozhatsz úgy, hogy közben nem kell amiatt aggódnod, hogy magadat kiadva valami bajod eshet.

Rugaszkodjunk el! Merjünk ebben a finom, izgalmasan légüres, mély, baráti térben szabadon önmagunk lenni.

 

Ne féljünk! A bátor megnyilatkozásnak ugyancsak bátor visszacsatolásai lesznek. Ha Te kinyílsz, nagy eséllyel előtted is megnyílnak. Engedjük el magunkat! Mondjuk ki bátran, ami eszünkbe ötlik!

Következmények? Kit érdekelnek? Ne érdekeljen most, hogy mi lesz aztán! A folyamatos aggodalom nem segít, amikor a szívedet szeretnéd megnyitni és mély dolgokról beszélgetni.

Merj barátkozni! Merj a barátaidhoz közel kerülni! Az idő úgyis megmutatja, ki marad melletted, és ki mellett akarsz majd Te is ottmaradni.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább