Velem nem történhet meg! – egy nap a rácsok mögött…

Nagyon sok középiskolástól hallani manapság, hogy vele nem történhet meg az, hogy kábítószerezik, alkoholizál vagy olyat tesz, ami miatt börtönbe kerülhet. Ezt gondolta az a két fogvatartott is, akik a tököli büntetés-végrehajtási intézetben tartottak dunaszerdahelyi diákoknak rendhagyó, prevenciós és figyelemfelkeltő előadást. Mert velük mégis megtörtént…

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola tanulói már hetedik éve látogatják a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetét azzal a szándékkal, hogy „első kézből”, a velük hasonló korosztályú elitéltektől hallják azt, hogy fontos az értékrend, fontos a céltudatos élet, és tudni kell nemet mondani, mert valóban nem éri meg ostobaságot tenni – mert „a döntés mindig a saját kezünkben” van.

Klőr Levente, tanár, prevenciós koordinátor – A rendhagyó látogatás során a diákok egy tájékoztató előadáson vettek részt, majd ezt követően két fogvatartott őszinte vallomásával egy drogprevenciós órán a börtönben működő iskola egyik osztálytermében. A diákok megtekintették az intézetet, lehetőségük volt egy-egy zárkát is megtekinteni és a bent lévő fogvatartottaktól kérdezni. Asztalitenisz-mérkőzést is játszottak diákjaink a fogvatartottakkal melynek végeredménye egyéniben győzelem, párosban vereség.

 

A cikk a dunaszerdahelyi.sk-n folytatódik.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább